29 °C Budapest

Új magyar világszám: már gyártják a napelemes cserepet

Pénzcentrum
2009. november 26. 09:02

Miskolcon elindult a napelemes tetőcserepek gyártása. A magyar találmány jóval több energiát képes termelni, mint a hagyományos napelemek -írja a Világgazdaság.

A napokban indul a napelemes tetőcserép gyártása - tudta meg a Világgazdaság Tóth Miklóstól, a szabadalmi védettség alatt álló termék feltalálójától. A magyar újdonság előállítására és forgalmazására létrehozott Ideas Solar Kft. harsányi üzemének építése a tervmódosítások miatt lelassult, így ideiglenesen egy miskolci ipari park biztosítja a gyártás helyszínét.

A feltaláló a gyártás lassú felfutását tervezi, a teljes kapacitást -vagyis az évi egymillió cserép előállítását- márciusra érik el.

Már több uniós ország kormánya is felfigyelt a világon egyedülálló, magyar fejlesztésű találmányra. Tóth Miklós világszerte tárgyal arról, hogy cége számára külképviseletek létesüljenek: a visszajelzés kedvező, az érdeklődők száma rohamosan nő.

A találmány a hagyományos napelemeknél 20-40 százalékkal több energiát képes termelni, egy családi ház teljes áramellátásához 100-300 cserép szükséges. Ezek egyenként is megvásárolhatók és beépíthetők.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem