Új magyar világszám: már gyártják a napelemes cserepet

Pénzcentrum
2009. november 26. 09:02

Miskolcon elindult a napelemes tetőcserepek gyártása. A magyar találmány jóval több energiát képes termelni, mint a hagyományos napelemek -írja a Világgazdaság.

A napokban indul a napelemes tetőcserép gyártása - tudta meg a Világgazdaság Tóth Miklóstól, a szabadalmi védettség alatt álló termék feltalálójától. A magyar újdonság előállítására és forgalmazására létrehozott Ideas Solar Kft. harsányi üzemének építése a tervmódosítások miatt lelassult, így ideiglenesen egy miskolci ipari park biztosítja a gyártás helyszínét.

A feltaláló a gyártás lassú felfutását tervezi, a teljes kapacitást -vagyis az évi egymillió cserép előállítását- márciusra érik el.

Már több uniós ország kormánya is felfigyelt a világon egyedülálló, magyar fejlesztésű találmányra. Tóth Miklós világszerte tárgyal arról, hogy cége számára külképviseletek létesüljenek: a visszajelzés kedvező, az érdeklődők száma rohamosan nő.

A találmány a hagyományos napelemeknél 20-40 százalékkal több energiát képes termelni, egy családi ház teljes áramellátásához 100-300 cserép szükséges. Ezek egyenként is megvásárolhatók és beépíthetők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24