11 °C Budapest

Új magyar világszám: már gyártják a napelemes cserepet

Pénzcentrum
2009. november 26. 09:02

Miskolcon elindult a napelemes tetőcserepek gyártása. A magyar találmány jóval több energiát képes termelni, mint a hagyományos napelemek -írja a Világgazdaság.

A napokban indul a napelemes tetőcserép gyártása - tudta meg a Világgazdaság Tóth Miklóstól, a szabadalmi védettség alatt álló termék feltalálójától. A magyar újdonság előállítására és forgalmazására létrehozott Ideas Solar Kft. harsányi üzemének építése a tervmódosítások miatt lelassult, így ideiglenesen egy miskolci ipari park biztosítja a gyártás helyszínét.

A feltaláló a gyártás lassú felfutását tervezi, a teljes kapacitást -vagyis az évi egymillió cserép előállítását- márciusra érik el.

Már több uniós ország kormánya is felfigyelt a világon egyedülálló, magyar fejlesztésű találmányra. Tóth Miklós világszerte tárgyal arról, hogy cége számára külképviseletek létesüljenek: a visszajelzés kedvező, az érdeklődők száma rohamosan nő.

A találmány a hagyományos napelemeknél 20-40 százalékkal több energiát képes termelni, egy családi ház teljes áramellátásához 100-300 cserép szükséges. Ezek egyenként is megvásárolhatók és beépíthetők.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?