3 °C Budapest

Menekülnének az EMFESZ ügyfelei?

2009. november 19. 16:45

Kutas István az E.ON Hungária Zrt. szóvivője az InfoRádióban számolt be arról, hogy egyre több Emfesz-ügyfél keresi fel társágukat azért, hogy az egyetemes szolgáltatásba történő visszalépésről érdeklődjön. A visszatérés nagyjából egy hónapot vehet igénybe, amelyhez az adminisztrációs feladatokon túl elengedhetetlen, hogy a fogyasztók rendezzék korábbi tartozásaikat a régi szolgáltatójukkal szemben.

A szóvivő elmondása szerint a fogyasztók elsősorban a téli gázellátásuk biztonsága felől érdeklődnek, illetve arról, hogy milyen módon és mennyi idő alatt tudnak visszatérni az egyetemes szolgáltatásba. A vállalati és intézményi ügyfelekről Kutas úgy nyilatkozott, hogy közöttük is jelentős érdeklődés mutatkozik, de ez nem teljesen új keletű, hiszen a nagyobb fogyasztással bíró vállalati ügyfelek alaposan figyelemmel kísérik a gázpiaci fejleményeket

Kutás István szerint korábban ellenkező célú megkeresések futottak be ügyfélszolgálataikra, amelyekben a felől érdeklődtek a fogyasztók, hogy miként léphetnek ki a szabad piacra, azonban ez a trend az elmúlt időszakban megfordult.

A kommunikációs szakember szerint az egyetemes szolgáltatásba történő visszalépés körülbelül egy hónapot vehet igénybe, amely egy igencsak adminisztrációigényes folyamat, így amennyiben nagyobb érdeklődés mutatkozik az egyetemes szolgáltatásba történő visszalépés iránt, akkor akár kisebb fennakadás is lehetséges az ügyfélszolgálatokon, call-centerekben. Fontos tudnivaló, hogy a lakossági ügyfeleknek a visszalépést megelőző hónapban a kereskedőjük által kibocsátott minden számlát rendezniük kell, maga a szolgáltatóváltás egyébként költségmentes.

Az E.ON szóvivője hangsúlyozta, hogy társaságuk minden új- és a visszatérő ügyfelet el tud látni, így a gázellátásban semmilyen fennakadás sem várható. Ez egyébként az egyetemes szolgáltatás tekintetében törvényi kötelezettsége is a német tulajdonú társaságnak.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?