29 °C Budapest

Menekülnének az EMFESZ ügyfelei?

2009. november 19. 16:45

Kutas István az E.ON Hungária Zrt. szóvivője az InfoRádióban számolt be arról, hogy egyre több Emfesz-ügyfél keresi fel társágukat azért, hogy az egyetemes szolgáltatásba történő visszalépésről érdeklődjön. A visszatérés nagyjából egy hónapot vehet igénybe, amelyhez az adminisztrációs feladatokon túl elengedhetetlen, hogy a fogyasztók rendezzék korábbi tartozásaikat a régi szolgáltatójukkal szemben.

A szóvivő elmondása szerint a fogyasztók elsősorban a téli gázellátásuk biztonsága felől érdeklődnek, illetve arról, hogy milyen módon és mennyi idő alatt tudnak visszatérni az egyetemes szolgáltatásba. A vállalati és intézményi ügyfelekről Kutas úgy nyilatkozott, hogy közöttük is jelentős érdeklődés mutatkozik, de ez nem teljesen új keletű, hiszen a nagyobb fogyasztással bíró vállalati ügyfelek alaposan figyelemmel kísérik a gázpiaci fejleményeket

Kutás István szerint korábban ellenkező célú megkeresések futottak be ügyfélszolgálataikra, amelyekben a felől érdeklődtek a fogyasztók, hogy miként léphetnek ki a szabad piacra, azonban ez a trend az elmúlt időszakban megfordult.

A kommunikációs szakember szerint az egyetemes szolgáltatásba történő visszalépés körülbelül egy hónapot vehet igénybe, amely egy igencsak adminisztrációigényes folyamat, így amennyiben nagyobb érdeklődés mutatkozik az egyetemes szolgáltatásba történő visszalépés iránt, akkor akár kisebb fennakadás is lehetséges az ügyfélszolgálatokon, call-centerekben. Fontos tudnivaló, hogy a lakossági ügyfeleknek a visszalépést megelőző hónapban a kereskedőjük által kibocsátott minden számlát rendezniük kell, maga a szolgáltatóváltás egyébként költségmentes.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az E.ON szóvivője hangsúlyozta, hogy társaságuk minden új- és a visszatérő ügyfelet el tud látni, így a gázellátásban semmilyen fennakadás sem várható. Ez egyébként az egyetemes szolgáltatás tekintetében törvényi kötelezettsége is a német tulajdonú társaságnak.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem