Menekülnének az EMFESZ ügyfelei?

2009. november 19. 16:45

Kutas István az E.ON Hungária Zrt. szóvivője az InfoRádióban számolt be arról, hogy egyre több Emfesz-ügyfél keresi fel társágukat azért, hogy az egyetemes szolgáltatásba történő visszalépésről érdeklődjön. A visszatérés nagyjából egy hónapot vehet igénybe, amelyhez az adminisztrációs feladatokon túl elengedhetetlen, hogy a fogyasztók rendezzék korábbi tartozásaikat a régi szolgáltatójukkal szemben.

A szóvivő elmondása szerint a fogyasztók elsősorban a téli gázellátásuk biztonsága felől érdeklődnek, illetve arról, hogy milyen módon és mennyi idő alatt tudnak visszatérni az egyetemes szolgáltatásba. A vállalati és intézményi ügyfelekről Kutas úgy nyilatkozott, hogy közöttük is jelentős érdeklődés mutatkozik, de ez nem teljesen új keletű, hiszen a nagyobb fogyasztással bíró vállalati ügyfelek alaposan figyelemmel kísérik a gázpiaci fejleményeket

Kutás István szerint korábban ellenkező célú megkeresések futottak be ügyfélszolgálataikra, amelyekben a felől érdeklődtek a fogyasztók, hogy miként léphetnek ki a szabad piacra, azonban ez a trend az elmúlt időszakban megfordult.

A kommunikációs szakember szerint az egyetemes szolgáltatásba történő visszalépés körülbelül egy hónapot vehet igénybe, amely egy igencsak adminisztrációigényes folyamat, így amennyiben nagyobb érdeklődés mutatkozik az egyetemes szolgáltatásba történő visszalépés iránt, akkor akár kisebb fennakadás is lehetséges az ügyfélszolgálatokon, call-centerekben. Fontos tudnivaló, hogy a lakossági ügyfeleknek a visszalépést megelőző hónapban a kereskedőjük által kibocsátott minden számlát rendezniük kell, maga a szolgáltatóváltás egyébként költségmentes.

Az E.ON szóvivője hangsúlyozta, hogy társaságuk minden új- és a visszatérő ügyfelet el tud látni, így a gázellátásban semmilyen fennakadás sem várható. Ez egyébként az egyetemes szolgáltatás tekintetében törvényi kötelezettsége is a német tulajdonú társaságnak.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?