21 °C Budapest

Félmilliós villanyszámla! Pazarló luxusban élt a főgonosz

Pénzcentrum
2009. november 15. 08:02

A napokban 11 millió dollárért dobta piacra a 17 hektáros birtokon elterülő Los Angelestől északra található otthonát a korábban a minden várakozást felülmúló nézettségű Dallas sorozat főgonoszát, Jockey Ewingot játszó, 14 éve májátültetésen átesett 78 éves Larry Hagman.

Az amerikai színész és felesége 1992-ben tervezte és építette az 1620 négyzetméter hasznos alapterületű házat. A jól elkerített ingatlanból páratlan kilátás nyílik, amit a tervezés során egy kreatív ötlettel spékeltek meg.

A 9 szobás mediterrán stílusú ház egyik fejedelmi lakosztályának három oldalát is üvegfalak övezik, ennek köszönhetően az egyik irányba - akár az ágyban fekve - egészen a Csendes Óceánig ellátni (benne a Channel szigettel), a szárazföld felöli oldalon pedig hegyek és völgyek tarkítják a panorámát.

A színész amellett, hogy támogatja a megújuló erőforrások hasznosítását, maga is jelentős beruházást hajtott végre az Ojaiban található házán. Hagman 750 ezer dollárt költött napelemekre, melyeknek köszönhetően közel a nullára sikerült redukálni a korábban havi 2 750 dolláros (félmillió forintos), a projekt körülbelül két évtized alatt térül meg.

Az egyik hasonló kialakítású szobájában egy 12 méter hosszú medence szolgálja a pihenni vágyók kényelmét, míg az épület legtágasabb helyiség akár 200 fő befogadására is alkalmas különböző összejöveteleken vagy fogadások alkalmával.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az extrák között szerepel még egy helikopter leszálló, valamint egy kétszobás vendégház (a képek forrása: LA Times).

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20
Hello vidék  |  2021. szeptember 19. 07:29