7 °C Budapest

Félmilliós villanyszámla! Pazarló luxusban élt a főgonosz

Pénzcentrum
2009. november 15. 08:02

A napokban 11 millió dollárért dobta piacra a 17 hektáros birtokon elterülő Los Angelestől északra található otthonát a korábban a minden várakozást felülmúló nézettségű Dallas sorozat főgonoszát, Jockey Ewingot játszó, 14 éve májátültetésen átesett 78 éves Larry Hagman.

Az amerikai színész és felesége 1992-ben tervezte és építette az 1620 négyzetméter hasznos alapterületű házat. A jól elkerített ingatlanból páratlan kilátás nyílik, amit a tervezés során egy kreatív ötlettel spékeltek meg.

A 9 szobás mediterrán stílusú ház egyik fejedelmi lakosztályának három oldalát is üvegfalak övezik, ennek köszönhetően az egyik irányba - akár az ágyban fekve - egészen a Csendes Óceánig ellátni (benne a Channel szigettel), a szárazföld felöli oldalon pedig hegyek és völgyek tarkítják a panorámát.

A színész amellett, hogy támogatja a megújuló erőforrások hasznosítását, maga is jelentős beruházást hajtott végre az Ojaiban található házán. Hagman 750 ezer dollárt költött napelemekre, melyeknek köszönhetően közel a nullára sikerült redukálni a korábban havi 2 750 dolláros (félmillió forintos), a projekt körülbelül két évtized alatt térül meg.

Az egyik hasonló kialakítású szobájában egy 12 méter hosszú medence szolgálja a pihenni vágyók kényelmét, míg az épület legtágasabb helyiség akár 200 fő befogadására is alkalmas különböző összejöveteleken vagy fogadások alkalmával.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az extrák között szerepel még egy helikopter leszálló, valamint egy kétszobás vendégház (a képek forrása: LA Times).

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem