13 °C Budapest

Budai kertes ház ötmillióból!

Pénzcentrum
2009. október 8. 09:32

Akár ötmillió forintból is kertes házhoz lehet jutni a budai hegyekben, és még csak építési engedély sem kell hozzá. Mobilházakból épül mini-lakópark Budapesten - írja a Népszabadság.

A mobilházak építtetői elsősorban a panelból elvágyódóknak szánják az akár egy nap alatt összeállítható házat, amelyet a jogi szabályozás hiányosságai miatt építési engedély nélkül fel lehet húzni - állítja Gál Viktor, a Magyar Mobilház Kft. ügyvezetője.

A 18-24-30 négyzetméteres egységekből tetszés szerinti alaprajzú, felszereltségű és méretű házak építhetőek: beépített konyhabútortól a hidromasszázzsal felszerelt zuhanykabinig. Az ára felszereltségtől függően 5,5-6,5 millió forint.

Az infra- padlófűtéssel ellátott házak fűtési költsége tavaly a leghidegebb téli hónapokban sem haladta meg a 18 ezer forintot.

Meglepő módon a cég dunakeszi üzemében, illetve bemutatótermében nem a legszegényebb réteg érdeklődik, hanem inkább nyitott gondolkodású, többnyire fiatal, illetve világlátott emberek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Persze kell is némi vállalkozó szellem a mobil-lakóparkokba költözőknek, hiszen a III. kerületi minta-lakópark - a másik helyszín Soroksár - például közművesítetlen területen épül fel: elektromos áram van ugyan, de a vizet bevizsgált fúrt kút biztosítja, míg a szennyvizet korszerű biológiai berendezéssel tisztítják.

Ennek ellenére már most többszörös a túljelentkezés az első körben felépülő féltucatnyi házért, melyek közül a legtöbb karácsonyra már elkészül. A céget egyébként már megkereste egy alföldi önkormányzat is, amely a bérlakásra várókat helyezné el mobilházakban.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07