Budai kertes ház ötmillióból!

Pénzcentrum
2009. október 8. 09:32

Akár ötmillió forintból is kertes házhoz lehet jutni a budai hegyekben, és még csak építési engedély sem kell hozzá. Mobilházakból épül mini-lakópark Budapesten - írja a Népszabadság.

A mobilházak építtetői elsősorban a panelból elvágyódóknak szánják az akár egy nap alatt összeállítható házat, amelyet a jogi szabályozás hiányosságai miatt építési engedély nélkül fel lehet húzni - állítja Gál Viktor, a Magyar Mobilház Kft. ügyvezetője.

A 18-24-30 négyzetméteres egységekből tetszés szerinti alaprajzú, felszereltségű és méretű házak építhetőek: beépített konyhabútortól a hidromasszázzsal felszerelt zuhanykabinig. Az ára felszereltségtől függően 5,5-6,5 millió forint.

Az infra- padlófűtéssel ellátott házak fűtési költsége tavaly a leghidegebb téli hónapokban sem haladta meg a 18 ezer forintot.

Meglepő módon a cég dunakeszi üzemében, illetve bemutatótermében nem a legszegényebb réteg érdeklődik, hanem inkább nyitott gondolkodású, többnyire fiatal, illetve világlátott emberek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Persze kell is némi vállalkozó szellem a mobil-lakóparkokba költözőknek, hiszen a III. kerületi minta-lakópark - a másik helyszín Soroksár - például közművesítetlen területen épül fel: elektromos áram van ugyan, de a vizet bevizsgált fúrt kút biztosítja, míg a szennyvizet korszerű biológiai berendezéssel tisztítják.

Ennek ellenére már most többszörös a túljelentkezés az első körben felépülő féltucatnyi házért, melyek közül a legtöbb karácsonyra már elkészül. A céget egyébként már megkereste egy alföldi önkormányzat is, amely a bérlakásra várókat helyezné el mobilházakban.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?