Budai kertes ház ötmillióból!

Pénzcentrum
2009. október 8. 09:32

Akár ötmillió forintból is kertes házhoz lehet jutni a budai hegyekben, és még csak építési engedély sem kell hozzá. Mobilházakból épül mini-lakópark Budapesten - írja a Népszabadság.

A mobilházak építtetői elsősorban a panelból elvágyódóknak szánják az akár egy nap alatt összeállítható házat, amelyet a jogi szabályozás hiányosságai miatt építési engedély nélkül fel lehet húzni - állítja Gál Viktor, a Magyar Mobilház Kft. ügyvezetője.

A 18-24-30 négyzetméteres egységekből tetszés szerinti alaprajzú, felszereltségű és méretű házak építhetőek: beépített konyhabútortól a hidromasszázzsal felszerelt zuhanykabinig. Az ára felszereltségtől függően 5,5-6,5 millió forint.

Az infra- padlófűtéssel ellátott házak fűtési költsége tavaly a leghidegebb téli hónapokban sem haladta meg a 18 ezer forintot.

Meglepő módon a cég dunakeszi üzemében, illetve bemutatótermében nem a legszegényebb réteg érdeklődik, hanem inkább nyitott gondolkodású, többnyire fiatal, illetve világlátott emberek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Persze kell is némi vállalkozó szellem a mobil-lakóparkokba költözőknek, hiszen a III. kerületi minta-lakópark - a másik helyszín Soroksár - például közművesítetlen területen épül fel: elektromos áram van ugyan, de a vizet bevizsgált fúrt kút biztosítja, míg a szennyvizet korszerű biológiai berendezéssel tisztítják.

Ennek ellenére már most többszörös a túljelentkezés az első körben felépülő féltucatnyi házért, melyek közül a legtöbb karácsonyra már elkészül. A céget egyébként már megkereste egy alföldi önkormányzat is, amely a bérlakásra várókat helyezné el mobilházakban.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem