5 °C Budapest

Lakáslízing: lazulhatnak a feltételek

Pénzcentrum
2009. szeptember 15. 09:17

Az idei év második negyedévében egyre többen kerestek kisebb értékű ingatlant, az újonnan kötött szerződések száma pedig a tavalyi év azonos időszakához képest 89 százalékkal zuhant - így szinte nem volt új kihelyezés az ingatlanlízing-piacon -írja a Világgazdaság.

A kereslet csökkenése mellett ehhez az is hozzájárult, hogy a finanszírozók jelentősen szigorították a feltételeiket - nyilatkozta a Világgazdaságnak Vilmányi Judit, a Hypo Alpe-Adria Lízing értékesítési igazgatója, aki a második fél évben már a finanszírozás megindulását valószínűsíti.

Dunavölgyi Mária, az OTP Lakáslízing vezérigazgatója elmondta: a hitelfelvételi paraméterek tavaly október óta nem szigorodtak. Több piaci szereplőhöz hasonlóan ők is csak akkor emelték meg a szükséges minimális önerő mértékét. Ami a jövőt illeti: szerinte biztató a forint árfolyamának jelenlegi erősödése, a sorozatos kamatcsökkentés, a költségvetés várható stabilizálódása, illetve az államcsőd-kockázat mérséklődése.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?