24 °C Budapest

Kalapács alatt a világ legnagyobb csalójának nyaralója

2009. szeptember 2. 12:02

Bár viskónak nem nevezhető, mégis a világ legnagyobb csalója, Mr. Madoff esetében meglehetősen szerénynek nevezhető az a New York közelében található nyaraló, amit most készül értékesíteni a szövetségi nyomozóhatóság, hogy az áldozatokat kártalaníthassák.

A New York államban, azon belül is Montaukban található nyaralóhoz négy hálószoba, három fürdőszoba, egy óriási medence és fél hektár telek tartozik, közvetlenül a tengerparton. Azonban a fotókon végignézve megállapítható, hogy mégsem olyan fényűző, mint amit - a becslések szerint 60 milliárd dolláros csalást elkövető - Bernard Madofftól elvárna az ember.

Persze a házhoz tartozó tornácot, és az onnan élvezhető kilátást valószínűleg senki nem utasítaná vissza.

A hatóság 8,75 millió dollár bevételt remél a nyaralóból, de 7 millió alatt semmiképp nem adnak túl rajta. Persze a házban található ingóságoktól is meg kívánnak válni egy későbbi aukció során, többek között egy szobabiciklitől, illetve Madoff feleségének cipőitől is.

Kalapács alá kerül hamarosan a csaló egyéb ingatlanja, illetve ingósága is, a Palm Beach-i nyaralójától a, New York-i apartmanján át egészen a különféle hajóiig.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem