26 °C Budapest

Meghosszabbították az erzsébetvárosi ingatlan-panama gyanúsítottjának előzetesét

Pénzcentrum
2009. augusztus 27. 08:17

A Pesti Központi Kerületi Bíróság további 3 hónappal, 2009. november 27-ig meghosszabbította G. György volt VII. kerületi gazdasági bizottsági elnök előzetes letartóztatását - írja a Magyar Hírlap.

A volt elnököt tavaly november 27-én vették őrizetbe, és hivatalos személy által üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással és vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják.

A gyanúsított állítólag 16 alkalommal kért és kapott kenőpénzt egy vele együttműködő vállalkozótól, hogy az ő érdekkörébe tartozó cégek vásárolhassák meg az erzsébetvárosi ingatlanokat. A gyanúsított ezért 346 millió forint vesztegetési pénzt tett zsebre.

Ezekkel az ügyletekkel, valamint Hunvald György polgármester bűnsegédletével az eddigi adatok szerint 970 millió forint kárt okoztak a VII. kerületi önkormányzatnak, s további 1,6 milliárd forint kár okozását kísérelték meg. G. György ügyvédje fellebbezett az előzetes letartóztatás meghosszabbítása miatt, így a végzés még nem jogerős.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm