21 °C Budapest

Hatalmas magyar üzlet, óriási bevétel Kínában

Pénzcentrum
2009. augusztus 7. 09:02

Másfél héttel ezelőtt írták alá Sencsen városában azt a megállapodást, amelynek alapján a magyar Aquaprofit Zrt. 50 százalékos részesedésével jöhet létre Kína legnagyobb környezetvédelmi tanácsadó, tervező és kivitelező cége.

Az itthon termál- és gyógyfürdők fejlesztésével, víz- és szennyvízhálózatok tervezésével és ásványvízprojektekkel is foglalkozó társaság a közös cég munkájába elsősorban szaktudásával száll be. Kínai partnere, az állami tulajdonban lévő Shenzhen Environment Science Technology Centre a pénzügyi hátteret biztosítja.

A cégbejegyzéssel párhuzamosan négy mintaprojekten kezdenek dolgozni, elsőként a város teljes vízellátási rendszerét világítják át.

A menedzsment várakozásai szerint a cég Kínából származó bevétele öt év múlva felülmúlja majd a magyarországit. A társaság tavaly 1,08 milliárd forint nettó árbevételt ért el, ami az egy évvel korábbit közel 60 százalékkal múlta felül, az adózott eredmény pedig a duplájára, 17 millió forintra nőtt.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem