24 °C Budapest

A világ legdrágább utcái - őket is elérte a válság

2009. július 23. 12:02

A világot megrázó pénzügyi válság szinte mindenhol érzékenyen érintette az ingatlanpiacot, nincs olyan utca a világon, ahol ne csökkentek volna a lakásárak. De mi a helyzet a legdrágább utcákkal?

Monacóban, azon belül is a Princesse Grace sugárúton a legmagasabbak a világon a négyzetméterárak, szám szerint átlagosan 22 millió forint körül mozognak - a Wealth Bulletin elemzői szerint.

Azonban a Grace Kellyről elnevezett sugárutat szintén nem kerülte el a válság szele: a főleg orosz oligarchák által uralt ingatlanok értéke egy év alatt közel 37 százalékot zuhant.

Az elemzés szerint a világ legdrágább városrészeiben átlagosan 12 százalékot zuhant az ingatlanok ára, de Európát kevésbé érintette érzékenyen a válság, mint USA-t, vagy Oroszországot.

A svájci síparadicsom, St Moritz Via Suvretta nevű utcája volt az egyetlen a listán, ahol az árak 2008-hoz képest emelkedtek, méghozzá átlagosan 18 százalékkal, 8,6 millió forintra négyzetméterenként.

A második legdrágább utca szintén Monacóban található, pontosabban Cap Ferraton tekereg keresztül: Chemin de Saint-Hospice. Ebben mindösszesen 15 ház található, amiből egyetlen egy eladó, azonban az áráról nem voltak hajlandók nyilatkozni az ügynökök. Becslések szerint az ottani négyzetméterárak 19 millió forint körül mozognak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

New York ötödik sugárútja a harmadik helyen végzett a ragsorban (13,8 millió forint/négyzetméter), maga mögé szorítva a Londonban található Kensington Palace Gardenst (12,5 millió forint/négyzetméter). Utóbbiban több nagykövetség, így az orosz is megtalálható, az árak azonban itt is 15-20 százalékot zuhantak egy év alatt.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem