-1 °C Budapest

Amin az elnök is bukott - eladó a Watergate-szálloda

2009. július 20. 11:02

Kalapács alá kerül a híres-hírhedt Watergate-hotel, Richard Nixon amerikai elnök bukásának szimbóluma. Az épület 2007 óta üresen áll, most akár egymillió dollárért, vagyis alig 200 millió forintért megveheti valaki a XX. századi amerikai történelem egy darabját.

A Washington észak-nyugati részén fekvő, a Potomac-folyóra néző Watergate-komplexum egy részében működött a szálloda, mely most kalapács alá kerül. A legutóbbi tulajdonos fel akarta újíttatni, ám elfogyott a pénze, így végül kalapács alá kerül a 12 emeletes, 251 szobás hotel. A kiinduló ár egymillió dollár, amennyiben nem tolonganak a vevők, akár már ennyiért is hozzá lehet jutni a szállodához.

Az 1967-ben nyílt Watergate-komplexum a szállodán kívül három apartman-részleggel és két irodaépülettel is büszkélkedhetett. A szállodában szálltak meg Nixon elnök emberei azelőtt, hogy betörtek volna a Watergate-ház egyik, irodának használt lakásába, amely Larry O'Brien, az amerikai Demokrata Párt akkori elnökének főhadiszállása volt. A kirobbant botrány végül Nixon elnök lemondásával végződött.


Nagyobb térképre váltás
Az épületet 2004-ben a Monument Realty vásárolta meg 45 millió dollárért, hogy luxus apartmanokat alakítson ki, ám az ügy megbukott a helyiek ellenállásán. A társaság pénzügyi partnere, a Lehman Brothers tavaly szeptemberben csődbe ment, az ingatlancég pedig nem talált befektetőt a becslések szerint 170 millió dolláros átalakításhoz a pénzügyi válság miatt. A kalapács alá kerül hotel tulajdonosai százezres nagyságrendben tartoznak a városnak megfizetetlen ingatlanadóval, az új tulajdonos tehát rögvest a számlák kifizetésével kezdheti meg a működését, még mielőtt egyáltalán szóba kerülne a felújítás és az átalakítás.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm