7 °C Budapest

Amin az elnök is bukott - eladó a Watergate-szálloda

2009. július 20. 11:02

Kalapács alá kerül a híres-hírhedt Watergate-hotel, Richard Nixon amerikai elnök bukásának szimbóluma. Az épület 2007 óta üresen áll, most akár egymillió dollárért, vagyis alig 200 millió forintért megveheti valaki a XX. századi amerikai történelem egy darabját.

A Washington észak-nyugati részén fekvő, a Potomac-folyóra néző Watergate-komplexum egy részében működött a szálloda, mely most kalapács alá kerül. A legutóbbi tulajdonos fel akarta újíttatni, ám elfogyott a pénze, így végül kalapács alá kerül a 12 emeletes, 251 szobás hotel. A kiinduló ár egymillió dollár, amennyiben nem tolonganak a vevők, akár már ennyiért is hozzá lehet jutni a szállodához.

Az 1967-ben nyílt Watergate-komplexum a szállodán kívül három apartman-részleggel és két irodaépülettel is büszkélkedhetett. A szállodában szálltak meg Nixon elnök emberei azelőtt, hogy betörtek volna a Watergate-ház egyik, irodának használt lakásába, amely Larry O'Brien, az amerikai Demokrata Párt akkori elnökének főhadiszállása volt. A kirobbant botrány végül Nixon elnök lemondásával végződött.


Nagyobb térképre váltás
Az épületet 2004-ben a Monument Realty vásárolta meg 45 millió dollárért, hogy luxus apartmanokat alakítson ki, ám az ügy megbukott a helyiek ellenállásán. A társaság pénzügyi partnere, a Lehman Brothers tavaly szeptemberben csődbe ment, az ingatlancég pedig nem talált befektetőt a becslések szerint 170 millió dolláros átalakításhoz a pénzügyi válság miatt. A kalapács alá kerül hotel tulajdonosai százezres nagyságrendben tartoznak a városnak megfizetetlen ingatlanadóval, az új tulajdonos tehát rögvest a számlák kifizetésével kezdheti meg a működését, még mielőtt egyáltalán szóba kerülne a felújítás és az átalakítás.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?