14 °C Budapest

Hihetetlen akciók: az elkeseredett ingatlanosok mindenre képesek!

Pénzcentrum
2008. december 22. 13:00

Az ingatlanpiacon eluralkodó válság, az egyre inkább felhalmozódó, eladásra váró ingatlanok, illetve a hitelszűke miatt kivérzett vevők miatt sok lakástulajdonos, illetve közvetítő folyamodik már olyan árképzési módszerekhez, amely korábban elképzelhetetlen volt a lakáspiacon. Amerikában, illetve Nyugat-Európában azonban ma már minden lehetséges!

Egyet fizet kettőt kap

Ezt az akciótípust számos termék esetében alkalmazzák a kereskedők, azonban ha ingatlanról van szó, talán keveseknek jut eszébe egyszerre két házat vásárolnia. Az USA elkeseredett ingatlanközvetítőit azonban már erre kényszeríttette idén a válság: egy kaliforniai cég egy millió dollár értékű ingatlan vásárlása esetén egy 400 ezer dollár értékűt ajándékozott a vásárlónak, akik közül nem egy Nagy-Britanniából sőt Dél-Afrikából érkezett.

Tombola

Mint arról korábban már mi is beszámoltunk, Nagy-Britanniában de az USA-ban is többhelyütt úgy igyekeztek az elkeseredett lakástulajdonosok túladni ingatlanjukon, hogy kis értékű, vagyis néhány tíz dolláros sorsjegyeket bocsátottak áruba, majd mikor már elegendő összeg gyűlt így össze, az ingatlant kisorsolták a vevők között.

Feng Shui

Talán sokaknak már túlzásnak tűnik, de az amerikaiak hisznek benne, hogy nem elég csak felsőkategóriás bútorokkal berendezni a lakást, ha le akarjuk nyűgözni a leendő vevőket, hanem megfelelően el is kell rendezni azokat, lehetőleg a feng shui szellemében.

Ha már költözéshez úgyis becsomagolsz....

Ismét egy olyan akció, amely nem valószínű, hogy önmagában vásárlásra ösztönözné az embert, hiszen több tíz millió forintos ingatlan esetében egy néhány 10 ezer forintos, ajándékba kapott utazás nem egy nagy ajándék. Az akció lényege inkább abban rejlik, hogy felkeltse az érdeklődők figyelmét egy adott értékesítőre, vagy ingatlanra, különösen az olyan piacon, amely erősen túlkínálatos. Így ha választhat az ember két szinte egyforma ingatlan között, akkor esélyes, hogy azt választja, amelyhez egy ingyenes francia Riviérán töltött nyaralás is jár.

Mikor a garázsban az autó is bent áll...

Hasonlóan az ingyenes nyaraláshoz, az ingatlanhoz ajándékba adott autó is a figyelemfelkeltés eszköze. Nem mindegy azonban, hogy milyen kocsiról van szó, hiszen a lakásvásárlásban kivérzettek nem biztos, hogy örülnek egy benzinzabáló autónak. Nem véletlen, hogy az üzemanyagárak emelkedésekor az ingatlanfejlesztők, illetve közvetítők SUV-ok helyett üzemanyag-takarékos autókat csaptak a lakások mellé.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Lesz ez még olcsóbb is!

Különösen az új építésű lakások esetében vált mára már széles körben alkalmazott, forgalomélénkítő trükké az árak folyamatos csökkentése, ahol a kezdeti négyzetméter ár töredékéért juthat lakáshoz a szemfüles vevő. Persze kérdés, hogy az erre berendezkedett vásárlók, akik hajlandóak az utolsó pillanatig kivárni, nem hajszolják-e túlzott akciókba az eladókat.

Régi lakás beszámítás

Autók esetében a kereskedők gyakran alkalmazzák azt az árkedvezményt, ahol az új autó árát a régi értékével csökkentik. Az USA-ban azonban a nagyobb ingatlanközvetítők is már erre a módszerre vetemedtek, hiszen sok vevőt az tántorít el az új lakás megvásárlásától, hogy az előzőt nem tudja eladni. Az ingatlanfejlesztők szövetségének adatai szerint már az építők 13 százalékánál megtalálható ez a beszámítási akció.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20