15 °C Budapest

Hihetetlen akciók: az elkeseredett ingatlanosok mindenre képesek!

Pénzcentrum
2008. december 22. 13:00

Az ingatlanpiacon eluralkodó válság, az egyre inkább felhalmozódó, eladásra váró ingatlanok, illetve a hitelszűke miatt kivérzett vevők miatt sok lakástulajdonos, illetve közvetítő folyamodik már olyan árképzési módszerekhez, amely korábban elképzelhetetlen volt a lakáspiacon. Amerikában, illetve Nyugat-Európában azonban ma már minden lehetséges!

Egyet fizet kettőt kap

Ezt az akciótípust számos termék esetében alkalmazzák a kereskedők, azonban ha ingatlanról van szó, talán keveseknek jut eszébe egyszerre két házat vásárolnia. Az USA elkeseredett ingatlanközvetítőit azonban már erre kényszeríttette idén a válság: egy kaliforniai cég egy millió dollár értékű ingatlan vásárlása esetén egy 400 ezer dollár értékűt ajándékozott a vásárlónak, akik közül nem egy Nagy-Britanniából sőt Dél-Afrikából érkezett.

Tombola

Mint arról korábban már mi is beszámoltunk, Nagy-Britanniában de az USA-ban is többhelyütt úgy igyekeztek az elkeseredett lakástulajdonosok túladni ingatlanjukon, hogy kis értékű, vagyis néhány tíz dolláros sorsjegyeket bocsátottak áruba, majd mikor már elegendő összeg gyűlt így össze, az ingatlant kisorsolták a vevők között.

Feng Shui

Talán sokaknak már túlzásnak tűnik, de az amerikaiak hisznek benne, hogy nem elég csak felsőkategóriás bútorokkal berendezni a lakást, ha le akarjuk nyűgözni a leendő vevőket, hanem megfelelően el is kell rendezni azokat, lehetőleg a feng shui szellemében.

Ha már költözéshez úgyis becsomagolsz....

Ismét egy olyan akció, amely nem valószínű, hogy önmagában vásárlásra ösztönözné az embert, hiszen több tíz millió forintos ingatlan esetében egy néhány 10 ezer forintos, ajándékba kapott utazás nem egy nagy ajándék. Az akció lényege inkább abban rejlik, hogy felkeltse az érdeklődők figyelmét egy adott értékesítőre, vagy ingatlanra, különösen az olyan piacon, amely erősen túlkínálatos. Így ha választhat az ember két szinte egyforma ingatlan között, akkor esélyes, hogy azt választja, amelyhez egy ingyenes francia Riviérán töltött nyaralás is jár.

Mikor a garázsban az autó is bent áll...

Hasonlóan az ingyenes nyaraláshoz, az ingatlanhoz ajándékba adott autó is a figyelemfelkeltés eszköze. Nem mindegy azonban, hogy milyen kocsiról van szó, hiszen a lakásvásárlásban kivérzettek nem biztos, hogy örülnek egy benzinzabáló autónak. Nem véletlen, hogy az üzemanyagárak emelkedésekor az ingatlanfejlesztők, illetve közvetítők SUV-ok helyett üzemanyag-takarékos autókat csaptak a lakások mellé.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Lesz ez még olcsóbb is!

Különösen az új építésű lakások esetében vált mára már széles körben alkalmazott, forgalomélénkítő trükké az árak folyamatos csökkentése, ahol a kezdeti négyzetméter ár töredékéért juthat lakáshoz a szemfüles vevő. Persze kérdés, hogy az erre berendezkedett vásárlók, akik hajlandóak az utolsó pillanatig kivárni, nem hajszolják-e túlzott akciókba az eladókat.

Régi lakás beszámítás

Autók esetében a kereskedők gyakran alkalmazzák azt az árkedvezményt, ahol az új autó árát a régi értékével csökkentik. Az USA-ban azonban a nagyobb ingatlanközvetítők is már erre a módszerre vetemedtek, hiszen sok vevőt az tántorít el az új lakás megvásárlásától, hogy az előzőt nem tudja eladni. Az ingatlanfejlesztők szövetségének adatai szerint már az építők 13 százalékánál megtalálható ez a beszámítási akció.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm