Bombaüzlet lett a rövidtávú albérlet

Pénzcentrum
2009. június 29. 14:02

Ha valaki elég szerencsés és a környéken rendelkezik bérbe adható ingatlannal, az nagyot kaszálhat a Wimbledoni Nyílt Teniszbajnokság ideje alatt. A tulajdonosok néhány hét alatt mesés összegekre tehetnek szert, ha sikerül kiadni lakásukat, vagy szobájukat a versenyzőknek, azok hozzátartozóinak, vagy a messziről érkezett szurkolóknak.

A rövid távú bérbeadás lehetőségével számos helyi lakos megpróbál élni, akik így könnyedén juthatnak némi mellékes jövedelemhez. Különösen azóta keresik a britek a pénzszerzés egyéb módjait, mióta az alacsony kamatok miatt a bankbetétek alig hoznak valamit a konyhára.

A rövidtávú albérlet a teniszverseny ideje alatt heti 1,2-5 ezer fontot is hozhat az ingatlan méretétől és elhelyezkedésétől függően. A tágabb környezetben található kétszobás lakásokért heti 1200 fontot fizetnek, a pálya szomszédságában ez az összeg eléri a 2500 fontot. A pályára néző terasszal rendelkező nagyobb alapterületű lakásokért heti 5 ezer fontot is elkérnek.

Forrás: overseaspropertymall.com

A rövid távú albérlet nem újkeletű dolog, már korábban is számos sportesemény kapcsán alkalmazták. A 2012-es olimpia lehet a következő ilyen alkalom a brit fővárosban, de a szakértők óva intik a lakástulajdonosokat. Az ügynökségen keresztül történő kiadás jutaléka elérheti a 15-25 %-ot is, a regisztrációs és szerződéskötési díjakkal és a rezsivel a nyereségesnek tűnő üzletnek könnyen bukás lehet a vége.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem