16 °C Budapest

Bombaüzlet lett a rövidtávú albérlet

Pénzcentrum
2009. június 29. 14:02

Ha valaki elég szerencsés és a környéken rendelkezik bérbe adható ingatlannal, az nagyot kaszálhat a Wimbledoni Nyílt Teniszbajnokság ideje alatt. A tulajdonosok néhány hét alatt mesés összegekre tehetnek szert, ha sikerül kiadni lakásukat, vagy szobájukat a versenyzőknek, azok hozzátartozóinak, vagy a messziről érkezett szurkolóknak.

A rövid távú bérbeadás lehetőségével számos helyi lakos megpróbál élni, akik így könnyedén juthatnak némi mellékes jövedelemhez. Különösen azóta keresik a britek a pénzszerzés egyéb módjait, mióta az alacsony kamatok miatt a bankbetétek alig hoznak valamit a konyhára.

A rövidtávú albérlet a teniszverseny ideje alatt heti 1,2-5 ezer fontot is hozhat az ingatlan méretétől és elhelyezkedésétől függően. A tágabb környezetben található kétszobás lakásokért heti 1200 fontot fizetnek, a pálya szomszédságában ez az összeg eléri a 2500 fontot. A pályára néző terasszal rendelkező nagyobb alapterületű lakásokért heti 5 ezer fontot is elkérnek.

Forrás: overseaspropertymall.com

A rövid távú albérlet nem újkeletű dolog, már korábban is számos sportesemény kapcsán alkalmazták. A 2012-es olimpia lehet a következő ilyen alkalom a brit fővárosban, de a szakértők óva intik a lakástulajdonosokat. Az ügynökségen keresztül történő kiadás jutaléka elérheti a 15-25 %-ot is, a regisztrációs és szerződéskötési díjakkal és a rezsivel a nyereségesnek tűnő üzletnek könnyen bukás lehet a vége.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem