20 °C Budapest

Bombaüzlet lett a rövidtávú albérlet

Pénzcentrum
2009. június 29. 14:02

Ha valaki elég szerencsés és a környéken rendelkezik bérbe adható ingatlannal, az nagyot kaszálhat a Wimbledoni Nyílt Teniszbajnokság ideje alatt. A tulajdonosok néhány hét alatt mesés összegekre tehetnek szert, ha sikerül kiadni lakásukat, vagy szobájukat a versenyzőknek, azok hozzátartozóinak, vagy a messziről érkezett szurkolóknak.

A rövid távú bérbeadás lehetőségével számos helyi lakos megpróbál élni, akik így könnyedén juthatnak némi mellékes jövedelemhez. Különösen azóta keresik a britek a pénzszerzés egyéb módjait, mióta az alacsony kamatok miatt a bankbetétek alig hoznak valamit a konyhára.

A rövidtávú albérlet a teniszverseny ideje alatt heti 1,2-5 ezer fontot is hozhat az ingatlan méretétől és elhelyezkedésétől függően. A tágabb környezetben található kétszobás lakásokért heti 1200 fontot fizetnek, a pálya szomszédságában ez az összeg eléri a 2500 fontot. A pályára néző terasszal rendelkező nagyobb alapterületű lakásokért heti 5 ezer fontot is elkérnek.

Forrás: overseaspropertymall.com

A rövid távú albérlet nem újkeletű dolog, már korábban is számos sportesemény kapcsán alkalmazták. A 2012-es olimpia lehet a következő ilyen alkalom a brit fővárosban, de a szakértők óva intik a lakástulajdonosokat. Az ügynökségen keresztül történő kiadás jutaléka elérheti a 15-25 %-ot is, a regisztrációs és szerződéskötési díjakkal és a rezsivel a nyereségesnek tűnő üzletnek könnyen bukás lehet a vége.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?