14 °C Budapest

Bombaüzlet lett a rövidtávú albérlet

Pénzcentrum
2009. június 29. 14:02

Ha valaki elég szerencsés és a környéken rendelkezik bérbe adható ingatlannal, az nagyot kaszálhat a Wimbledoni Nyílt Teniszbajnokság ideje alatt. A tulajdonosok néhány hét alatt mesés összegekre tehetnek szert, ha sikerül kiadni lakásukat, vagy szobájukat a versenyzőknek, azok hozzátartozóinak, vagy a messziről érkezett szurkolóknak.

A rövid távú bérbeadás lehetőségével számos helyi lakos megpróbál élni, akik így könnyedén juthatnak némi mellékes jövedelemhez. Különösen azóta keresik a britek a pénzszerzés egyéb módjait, mióta az alacsony kamatok miatt a bankbetétek alig hoznak valamit a konyhára.

A rövidtávú albérlet a teniszverseny ideje alatt heti 1,2-5 ezer fontot is hozhat az ingatlan méretétől és elhelyezkedésétől függően. A tágabb környezetben található kétszobás lakásokért heti 1200 fontot fizetnek, a pálya szomszédságában ez az összeg eléri a 2500 fontot. A pályára néző terasszal rendelkező nagyobb alapterületű lakásokért heti 5 ezer fontot is elkérnek.

Forrás: overseaspropertymall.com

A rövid távú albérlet nem újkeletű dolog, már korábban is számos sportesemény kapcsán alkalmazták. A 2012-es olimpia lehet a következő ilyen alkalom a brit fővárosban, de a szakértők óva intik a lakástulajdonosokat. Az ügynökségen keresztül történő kiadás jutaléka elérheti a 15-25 %-ot is, a regisztrációs és szerződéskötési díjakkal és a rezsivel a nyereségesnek tűnő üzletnek könnyen bukás lehet a vége.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17