Óraállítás Dubaiban: 4 évet tekertek vissza!

Pénzcentrum
2009. március 31. 14:00

Óvatosnak bizonyultak a dubai ingatlanárak 50 %-os csökkenéséről készült tavaly év végén készült előrejelzések, miután a helyi ingatlanügynökségek beszámolói szerint egyes területeken az árzuhanás elérte a 70 %-ot. A jelenlegi árszint megegyezik a 4 évvel ezelőtt mért adatokkal, de a várakozások szerint 6-8 hónap múlva a 2004-es szintig süllyedhetnek az ingatlanárak.

A helyi ingatlanügynökök úgy vélik, hogy az elemzőknek újra kell gondolniuk, amit Dubai ingatlanpiacáról feltételeztek, mert az árzuhanás nem állt meg a korábban prognosztizált szinten. A lehangoló számok azt bizonyítják, hogy még messze van a mélypont. Az ügynökségek szerint még legalább fél évig eltarthat az árak csökkenése.


Elképesztő fejlődés után a válság páros lábbal nyomja a féket Dubaiban!

Az országban dagadó ingatlanbuborék tavaly október környékén kidurrant, de a jelek szerint a növekvő számú külföldi vásárló, a spekulatív tőke és az építési költségek emelkedése jobban felhajtotta az árakat, mint az korábban gondolták. Az ingatlanárak csökkenése világszerte megfigyelhető, de Dubaiban néhány hónap alatt hihetetlen méreteket öltött.

A túlárazott piac nem tudta elviselni a válság hatására rá nehezedő nyomást és a teljes ingatlanszektor az összeomlás szélére sodródott. A lélegzetelállító fejlesztéseiről elhíresült városban még a kisebb léptékű, alacsonyabb költségvetésű projektek megvalósítása is veszélybe került.

A lakóingatlanok vételára mellett a bérleti díjak is szabadesésben zuhannak, nincs ez másképp a kereskedelmi célú és az irodapiacon sem. A lakásbérlet 40 %-kal, az irodabérlet 60 %-kal esett vissza, a nyári hónapokban a külföldi munkavállalók szabadságolásának következtében további csökkenés várható.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm