17 °C Budapest

Óraállítás Dubaiban: 4 évet tekertek vissza!

Pénzcentrum
2009. március 31. 14:00

Óvatosnak bizonyultak a dubai ingatlanárak 50 %-os csökkenéséről készült tavaly év végén készült előrejelzések, miután a helyi ingatlanügynökségek beszámolói szerint egyes területeken az árzuhanás elérte a 70 %-ot. A jelenlegi árszint megegyezik a 4 évvel ezelőtt mért adatokkal, de a várakozások szerint 6-8 hónap múlva a 2004-es szintig süllyedhetnek az ingatlanárak.

A helyi ingatlanügynökök úgy vélik, hogy az elemzőknek újra kell gondolniuk, amit Dubai ingatlanpiacáról feltételeztek, mert az árzuhanás nem állt meg a korábban prognosztizált szinten. A lehangoló számok azt bizonyítják, hogy még messze van a mélypont. Az ügynökségek szerint még legalább fél évig eltarthat az árak csökkenése.


Elképesztő fejlődés után a válság páros lábbal nyomja a féket Dubaiban!

Az országban dagadó ingatlanbuborék tavaly október környékén kidurrant, de a jelek szerint a növekvő számú külföldi vásárló, a spekulatív tőke és az építési költségek emelkedése jobban felhajtotta az árakat, mint az korábban gondolták. Az ingatlanárak csökkenése világszerte megfigyelhető, de Dubaiban néhány hónap alatt hihetetlen méreteket öltött.

A túlárazott piac nem tudta elviselni a válság hatására rá nehezedő nyomást és a teljes ingatlanszektor az összeomlás szélére sodródott. A lélegzetelállító fejlesztéseiről elhíresült városban még a kisebb léptékű, alacsonyabb költségvetésű projektek megvalósítása is veszélybe került.

A lakóingatlanok vételára mellett a bérleti díjak is szabadesésben zuhannak, nincs ez másképp a kereskedelmi célú és az irodapiacon sem. A lakásbérlet 40 %-kal, az irodabérlet 60 %-kal esett vissza, a nyári hónapokban a külföldi munkavállalók szabadságolásának következtében további csökkenés várható.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?