-3 °C Budapest

435 millióért kelt el a volt külügyminiszter háza

Pénzcentrum
2009. június 6. 14:02

Hosszú és több árcsökkentéssel tarkított értékesítési időszak után végre gazdára talált a korábbi amerikai külügyminiszter, Warren Christopher kaliforniai háza. A 83 éves volt politikus tavaly áprilisban még 3,26 millió dolláros (662 millió forintos) irányárral kezdte meg az eladást, végül 2,15 millió dollár (435 millió forint) került az adásvételi szerződésbe.


Warren Christopher

A 309 négyzetméteres connecticuti vidéki stílusban épült, de Beverly Hillsben található házat a Tűzhányó New Yorkban című film ügyvezető producere, Fernando Szew vásárolta meg.

Az eladással megbízott ügynökség szerint a 13-14 hónapos értékesítési idő nem nevezhető kirívónak a mai lakáspiacon, de az ilyen mértékű vételárengedmény valóban nem mindennapos.

A két Beverly Hills-i utca (Monte Cielo Court - Coldwater Canyon Drive) találkozásánál fekvő 1620 négyzetméteres saroktelek adottságánál fogva két címmel is rendelkezik.

Az eredetileg 1935-ben épült ház 1976-tól volt a politikus családjának otthona.

A négyszobás házban négy fürdőszoba, egy jól felszerelt konyha, több közlekedő, tágas nappali és étkező is megtalálható, a vendégek számára egy jól szeparált részt alakítottak ki.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A földszintes épület udvarát számos fa, gyönyörű gyepszőnyeg és egy medence is ékesíti.

A volt miniszter számára nem volt annyira égető a ház mielőbbi eladása, mivel már tavaly januárban beköltöztek egy belvárosi társasházi lakásba, amiért 1,82 millió dollárt (368 millió forintot) fizettek.

Warren Christopher - aki 1993 és 1997 között volt az Egyesült Államok külügyminisztere - a belvárosi lakáson túl egy Santa Barbarán található ingatlannal is rendelkezik.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm