4 °C Budapest

Válogathatnak a bérlők: multifunkcionális ingatlanfejlesztések

2009. június 2. 13:32

A multifunkcionális környezet lehet a bérlők számára a döntő szempont az irodaválasztás során. Multifunkcionális ingatlanfejlesztésnél egyszerre több funkció -lakás, kiskereskedelem, szolgáltatások - is elérhető az irodaterületen kívül az épületkomplexumon belül. Az Allee Corner irodaház esetében mindez a bérlők rendelkezésére áll.

"A bérlők a választás helyett a válogatás pozíciójába kerültek. A jövőben, bérlői oldalról ugyanis felértékelődhetnek a multifunkcionális ingatlanfejlesztések" - mondta Baross Pál, az Allee-t építő ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója. "Ma már nem elég a fejlesztőknek A kategóriás minőséget, a bérlői igényeknek megfelelő kialakítást kínálniuk, új szempontok jelennek meg a döntési folyamatokban. Szerepet kap az épület adottságainak minél jobb kihasználása, a multifunkcionális környezet, a hatékony irodakialakítás és a "corporate identitás" biztosítása."

Egy multifunkcionális ingatlanfejlesztésben több funkció - iroda, lakás, kiskereskedelem, szolgáltatások - is elérhető egy épületkomplexumon belül. Ez főleg irodák esetében lehet előnyös. A munkavállalók, illetve a cégek számára közvetlen közelben vannak éttermek, banki, postai szolgáltatások.
"A multifunkcionális környezetből adódó előnyök az Allee Corner irodaház esetében hangsúlyosan jelentkeznek." - mondta el Glavatity Gábor az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft fejlesztési igazgatója. - "Az Allee-ban, illetve közvetlen közelében boltok és szolgáltatások széles skálája áll az irodaház bérlőinek rendelkezésére. Ugyanakkor az irodákat elkülönítve, egy önálló irodaház kényelmét és biztonságát nyújtva alakítják ki."

Az Alleeban épülő irodaház, az Allee Corner összesen 6.100 négyzetméternyi modern irodaterületnek ad helyet. A két részből álló irodaház két, a bevásárlóközponttól teljesen különálló homlokzattal és recepcióval rendelkezik. Mindkét szárny képes akár egy a teljes irodaterületre igényt tartó cég elvárásainak megfelelni. Az irodaház dolgozói az épület alatt, egy elkülönített parkolóban állhatnak meg gépkocsival. Az Allee városközponti elhelyezkedéséből adódóan a bevásárlóközpont szolgáltatásain túl a környéken megtalálható szinte az összes nagy bank fiókja, orvosi rendelő, posta. Az Allee-ban számtalan étterem és kávézó nyitja meg kapuit, köztük olyanok is, amelyek üzleti ebédek és tárgyalások lebonyolítására is alkalmasak. Az épülő metró állomásnak köszönhetően a fejlesztés bel-Buda kiemelt tömegközlekedési kapcsolatával rendelkezik.

"A bérlők költségcsökkentési igényeit hatékony irodakialakítással és energiatakarékos technológiákkal tudjuk kielégíteni." - tette hozzá Glavatity Gábor - "A hatékony irodakialakítás alacsonyabb bérelt területet jelent, ami a bérleti díjak esetében jelent megtakarítást. Az energiatakarékos műszaki megoldások előnye pedig az üzemeltetési díjak csökkenésében jelentkezik."

Az Allee-ban az irodaterületeket a bevásárlóközpont feletti valósítják meg. A hőszigetelésről az irodaházak tetejére telepített zöldtető, illetve hőszigetelt, árnyékolt üvegek gondoskodnak. Az irodaház hőigényét a távfűtési hálózat szolgálja ki. Mivel az Allee nagy fogyasztónak számít a fejlesztőnek sikerült egyedi megállapodást kötnie a távhő szolgáltatóval, aki az alapdíjból 50 százalék engedményt biztosít. Szintén az energiatakarékos technológiák sorába tartozik az intelligens világításvezérlés is.
Az irodai beltér rugalmasan alakítható az egyterű és cellás elrendezés között. A rugalmasságot a 7 centiméter hasznos belső magassággal rendelkező álpadló, illetve álmennyezet biztosítja. Az irodaterekben az álpadló és álmennyezet közötti szabad belmagasság 2,95 méter. A folyosókon 2,55 méter a belmagasság. A rugalmas alakíthatóság lehetővé teszi, hogy a bérlők az optimális irodaelrendezéssel a legkisebb bérelt területet vegyék igénybe, és ezzel jelentősen csökkentsék bérleti költségeiket. Mivel az irodaház az épület egyik legmagasabb pontján található, távol a környező házaktól ezért minden munkaállomás természetes megvilágítást kap.

Az irodaház két szárnya négy, egyedi kialakítású zöld teraszhoz kapcsolódik, amelyek tavasztól őszig frissítő kikapcsolódást tudnak biztosítani a dolgozóknak. "A közvetlen szabadtéri kapcsolat egy prémium szolgáltatás az irodák zárt környezetében, ami nehezen biztosítható egy tipikus, a városközpontban elhelyezkedő irodaházban, de kreatívan megoldható egy multifunkcionális fejlesztés részeként" - fejtette ki Baross Pál.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?