Válogathatnak a bérlők: multifunkcionális ingatlanfejlesztések

2009. június 2. 13:32

A multifunkcionális környezet lehet a bérlők számára a döntő szempont az irodaválasztás során. Multifunkcionális ingatlanfejlesztésnél egyszerre több funkció -lakás, kiskereskedelem, szolgáltatások - is elérhető az irodaterületen kívül az épületkomplexumon belül. Az Allee Corner irodaház esetében mindez a bérlők rendelkezésére áll.

"A bérlők a választás helyett a válogatás pozíciójába kerültek. A jövőben, bérlői oldalról ugyanis felértékelődhetnek a multifunkcionális ingatlanfejlesztések" - mondta Baross Pál, az Allee-t építő ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója. "Ma már nem elég a fejlesztőknek A kategóriás minőséget, a bérlői igényeknek megfelelő kialakítást kínálniuk, új szempontok jelennek meg a döntési folyamatokban. Szerepet kap az épület adottságainak minél jobb kihasználása, a multifunkcionális környezet, a hatékony irodakialakítás és a "corporate identitás" biztosítása."

Egy multifunkcionális ingatlanfejlesztésben több funkció - iroda, lakás, kiskereskedelem, szolgáltatások - is elérhető egy épületkomplexumon belül. Ez főleg irodák esetében lehet előnyös. A munkavállalók, illetve a cégek számára közvetlen közelben vannak éttermek, banki, postai szolgáltatások.
"A multifunkcionális környezetből adódó előnyök az Allee Corner irodaház esetében hangsúlyosan jelentkeznek." - mondta el Glavatity Gábor az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft fejlesztési igazgatója. - "Az Allee-ban, illetve közvetlen közelében boltok és szolgáltatások széles skálája áll az irodaház bérlőinek rendelkezésére. Ugyanakkor az irodákat elkülönítve, egy önálló irodaház kényelmét és biztonságát nyújtva alakítják ki."

Az Alleeban épülő irodaház, az Allee Corner összesen 6.100 négyzetméternyi modern irodaterületnek ad helyet. A két részből álló irodaház két, a bevásárlóközponttól teljesen különálló homlokzattal és recepcióval rendelkezik. Mindkét szárny képes akár egy a teljes irodaterületre igényt tartó cég elvárásainak megfelelni. Az irodaház dolgozói az épület alatt, egy elkülönített parkolóban állhatnak meg gépkocsival. Az Allee városközponti elhelyezkedéséből adódóan a bevásárlóközpont szolgáltatásain túl a környéken megtalálható szinte az összes nagy bank fiókja, orvosi rendelő, posta. Az Allee-ban számtalan étterem és kávézó nyitja meg kapuit, köztük olyanok is, amelyek üzleti ebédek és tárgyalások lebonyolítására is alkalmasak. Az épülő metró állomásnak köszönhetően a fejlesztés bel-Buda kiemelt tömegközlekedési kapcsolatával rendelkezik.

"A bérlők költségcsökkentési igényeit hatékony irodakialakítással és energiatakarékos technológiákkal tudjuk kielégíteni." - tette hozzá Glavatity Gábor - "A hatékony irodakialakítás alacsonyabb bérelt területet jelent, ami a bérleti díjak esetében jelent megtakarítást. Az energiatakarékos műszaki megoldások előnye pedig az üzemeltetési díjak csökkenésében jelentkezik."

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Allee-ban az irodaterületeket a bevásárlóközpont feletti valósítják meg. A hőszigetelésről az irodaházak tetejére telepített zöldtető, illetve hőszigetelt, árnyékolt üvegek gondoskodnak. Az irodaház hőigényét a távfűtési hálózat szolgálja ki. Mivel az Allee nagy fogyasztónak számít a fejlesztőnek sikerült egyedi megállapodást kötnie a távhő szolgáltatóval, aki az alapdíjból 50 százalék engedményt biztosít. Szintén az energiatakarékos technológiák sorába tartozik az intelligens világításvezérlés is.
Az irodai beltér rugalmasan alakítható az egyterű és cellás elrendezés között. A rugalmasságot a 7 centiméter hasznos belső magassággal rendelkező álpadló, illetve álmennyezet biztosítja. Az irodaterekben az álpadló és álmennyezet közötti szabad belmagasság 2,95 méter. A folyosókon 2,55 méter a belmagasság. A rugalmas alakíthatóság lehetővé teszi, hogy a bérlők az optimális irodaelrendezéssel a legkisebb bérelt területet vegyék igénybe, és ezzel jelentősen csökkentsék bérleti költségeiket. Mivel az irodaház az épület egyik legmagasabb pontján található, távol a környező házaktól ezért minden munkaállomás természetes megvilágítást kap.

Az irodaház két szárnya négy, egyedi kialakítású zöld teraszhoz kapcsolódik, amelyek tavasztól őszig frissítő kikapcsolódást tudnak biztosítani a dolgozóknak. "A közvetlen szabadtéri kapcsolat egy prémium szolgáltatás az irodák zárt környezetében, ami nehezen biztosítható egy tipikus, a városközpontban elhelyezkedő irodaházban, de kreatívan megoldható egy multifunkcionális fejlesztés részeként" - fejtette ki Baross Pál.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm