5 °C Budapest

Zúzdában az impozáns tervek: nemet mondott Dubai a szellemprojektekre

Pénzcentrum
2009. május 14. 12:02

Az új dubai építésügyi szabályozás szerint életképtelennek minősített projektek törlésére vonatkozó rendelet legalább 27 nagyszabású ingatlan beruházást érint a közel-keleti városban. A projektek sorsáról alapos átvilágítás után a hónap végéig dönt a szabályozó testület.


Félkész beruházás (a kép illusztráció)

Az építésügyi hivatal első embere szerint a tervezett fejlesztések negyedének már az első kapavágás előtt megpecsételődhet a sorsa. A város egy bizottságot hozott létre, amely a projektek pénzügyi megtérülését vizsgálja.

Amennyiben egy beruházást életképtelennek minősítenek, azonnal visszavonják az építési engedélyt. A beruházások vizsgálat jelenleg is tart, a hivatal emberei a hónap végére ígérik a döntések közzétételét.

A projektek felett akkor törnek pálcát, ha a számok alapján bebizonyosodik, hogy a beruházás megvalósítása minden bizonnyal veszteséggel járna.

A rendelet bevezetésére azután került sor, hogy a városban egyre több fejlesztő döntött saját magától a projektek felfüggesztése, vagy elhalasztása mellett. A mintaváros ingatlanpiacának összeomlása által okozott veszteségek már most is csak dollár milliárdokban mérhetők, a városvezetés nem kívánja tetézni a bajt üresen álló félkész szellemprojektekkel.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?