Zúzdában az impozáns tervek: nemet mondott Dubai a szellemprojektekre

Pénzcentrum
2009. május 14. 12:02

Az új dubai építésügyi szabályozás szerint életképtelennek minősített projektek törlésére vonatkozó rendelet legalább 27 nagyszabású ingatlan beruházást érint a közel-keleti városban. A projektek sorsáról alapos átvilágítás után a hónap végéig dönt a szabályozó testület.


Félkész beruházás (a kép illusztráció)

Az építésügyi hivatal első embere szerint a tervezett fejlesztések negyedének már az első kapavágás előtt megpecsételődhet a sorsa. A város egy bizottságot hozott létre, amely a projektek pénzügyi megtérülését vizsgálja.

Amennyiben egy beruházást életképtelennek minősítenek, azonnal visszavonják az építési engedélyt. A beruházások vizsgálat jelenleg is tart, a hivatal emberei a hónap végére ígérik a döntések közzétételét.

A projektek felett akkor törnek pálcát, ha a számok alapján bebizonyosodik, hogy a beruházás megvalósítása minden bizonnyal veszteséggel járna.

A rendelet bevezetésére azután került sor, hogy a városban egyre több fejlesztő döntött saját magától a projektek felfüggesztése, vagy elhalasztása mellett. A mintaváros ingatlanpiacának összeomlása által okozott veszteségek már most is csak dollár milliárdokban mérhetők, a városvezetés nem kívánja tetézni a bajt üresen álló félkész szellemprojektekkel.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem