Nyerészkedik a bukott bankvezér: gyanús ingatlanügyletek

Pénzcentrum
2009. május 21. 14:02

Miután leült a por és elszálltak a viharfelhők, a csődbe ment Lehman Brothers korábbi elnök-vezérigazgatója, Richard Fuld szépen csendben 32 millió dollárért piacra dobta az egy egész szintet elfoglaló, 16 szobás, 560 négyzetméteres manhattani luxuslakását.

Az ingatlant két évvel ezelőtt 21 millió dollárért vásárolták, majd teljesen átalakították és felújították a szintet. A lakásban korábban egy könyvkiadó-örökös matróna lakott egészen 93 éves korában bekövetkezett haláláig.

A lakásban 16 szoba, nappali, ebédlő, több konyha és fürdőszoba, kandallók, valamint könyvtár is található. Helyi lapértesülések szerint az ingatlanügynök már tavaly ősszel magkapta a megbízást, de vártak az ingatlan piacra dobásával, amíg valamelyest javul a helyzet.

"Mindenki tudja, hogy min ment keresztül az ország ingatlanpiaca. A lakáseladás nem olyan bonyolult, mint az agysebészet, mindenki szeretne akkor eladni, amikor magasabbak az árak." - mondta a név nélkül nyilatkozó ügynök.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy mi lesz a család tulajdonában lévő egyéb ingatlanokkal, bár mindenképpen gyanúra ad okot, hogy tavaly novemberben az elnök mindössze 100 dollárért adta el fél tulajdonát a feleségének egy korábban 14 millió dollárért vett floridai nyaralóban.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?