3 °C Budapest

A főváros 10 legdrágább utcája: hol vásárolnak a milliomosok?

2009. május 19. 16:58

A fajlagosan legdrágább ingatlanok a kínálati piacon: új építésű tetőtéri penthouse-lakások nagy terasszal, pazar panorámával. Az ingatlan.com adatbázisa szerint Budapest legdrágább lakásainak négyzetmétere meghaladja az 1 millió forintot. Az Andrássy út az örök első, még az V., a II. és a XIII. kerület fér fel a multimilliomosok térképére.

1. Andrássy út: 2,96 millió Ft/négyzetméter (VI. kerület)

Az Andrássy út kezdi visszanyerni századfordulós pompáját, "világvárosi" körút formálódik igényes üzletekkel, vendéglátó-ipari egységekkel, szolgáltató centrumokkal. A pazar paloták megújulnak, a luxusmárkák is egyre inkább birtokba veszik a világörökség részét, elég, ha a most igényesen restaurált Párizsi Nagyáruházra gondolunk. A sokáig mostohagyerekként kezelt Kodály Köröndön újjávarázsolják az eklektikus palotákat. Ahol anno Léda lakott, Ady szerelme, most luxuslakások épülnek az Andrássy Palace Gardenben. Itt találhatunk rá az abszolút elsőre: a 149 négyzetméteres, 4 szobás, belső kétszintes, tetőteraszos (+76 nm) lakás ára 442 millió forint, amely kiadja a bűvös 2,96 millió Ft/négyzetméterárat. A műemléki rekonstrukció során visszaállítják az épületek eredeti pompáját, ahol 50-220 négyzetméteres luxusapartmanok és penthouse-ok kapnak helyet. A lakók kényelmét független klubhelyiség szolgálja: billiárdszalonnal, étkezővel, szaunával és edzőteremmel, továbbá minden lakáshoz saját bortároló tartozik. Az Andrássy útnak a párizsi Champs Élysées-hez hasonlóan nagy jövőt jósolnak, már most számos 1 millió Ft/négyzetméteráron eladó luxuslakást kínálnak, és várhatóan bővül a kínálat a jövőben.

2. Vörösmarty tér: 2,1 millió Ft/négyzetméter (V. kerület)

Tovább a teljes cikkre...

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?