26 °C Budapest

A főváros 10 legdrágább utcája: hol vásárolnak a milliomosok?

2009. május 19. 16:58

A fajlagosan legdrágább ingatlanok a kínálati piacon: új építésű tetőtéri penthouse-lakások nagy terasszal, pazar panorámával. Az ingatlan.com adatbázisa szerint Budapest legdrágább lakásainak négyzetmétere meghaladja az 1 millió forintot. Az Andrássy út az örök első, még az V., a II. és a XIII. kerület fér fel a multimilliomosok térképére.

1. Andrássy út: 2,96 millió Ft/négyzetméter (VI. kerület)

Az Andrássy út kezdi visszanyerni századfordulós pompáját, "világvárosi" körút formálódik igényes üzletekkel, vendéglátó-ipari egységekkel, szolgáltató centrumokkal. A pazar paloták megújulnak, a luxusmárkák is egyre inkább birtokba veszik a világörökség részét, elég, ha a most igényesen restaurált Párizsi Nagyáruházra gondolunk. A sokáig mostohagyerekként kezelt Kodály Köröndön újjávarázsolják az eklektikus palotákat. Ahol anno Léda lakott, Ady szerelme, most luxuslakások épülnek az Andrássy Palace Gardenben. Itt találhatunk rá az abszolút elsőre: a 149 négyzetméteres, 4 szobás, belső kétszintes, tetőteraszos (+76 nm) lakás ára 442 millió forint, amely kiadja a bűvös 2,96 millió Ft/négyzetméterárat. A műemléki rekonstrukció során visszaállítják az épületek eredeti pompáját, ahol 50-220 négyzetméteres luxusapartmanok és penthouse-ok kapnak helyet. A lakók kényelmét független klubhelyiség szolgálja: billiárdszalonnal, étkezővel, szaunával és edzőteremmel, továbbá minden lakáshoz saját bortároló tartozik. Az Andrássy útnak a párizsi Champs Élysées-hez hasonlóan nagy jövőt jósolnak, már most számos 1 millió Ft/négyzetméteráron eladó luxuslakást kínálnak, és várhatóan bővül a kínálat a jövőben.

2. Vörösmarty tér: 2,1 millió Ft/négyzetméter (V. kerület)

Tovább a teljes cikkre...

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm