21 °C Budapest

Alkudni akartak, egy buszba terelték őket

Pénzcentrum
2009. május 20. 16:02

Amerikai mintára a nyereségvadász lakásvásárlóknak az öreg kontinensen is megkezdődött a szervezett utak indítása a haldokló ingatlanpiacokra. Elsőként a több sebből vérző spanyol partokra indítottak ilyen járatokat, ahol újépítésű luxusingatlanokat akár féláron is meg lehet kaparintani.

A spanyol ingatlan-lufi kipukkanását követően amellett, hogy meredeken zuhanni kezdtek az árak még számos engedély nélküli projektre is fény derült. A hatóságok az ilyen ingatlanokat elbontatják, a befejezett, de eladatlan lakásokat pedig mélyen az eredeti ár alatt hirdetik.

A stagnáló piacon valamilyen vásárlást ösztönző akciót kellett szervezni, mivel a még életben maradt fejlesztők eladások nélkül képtelenek fizetni a hiteleiket a bankoknak, a veszteségekről és a csődbement vállalkozók tömegéről nem is beszélve.

Korábban: Vége! Spanyolországba költözik a TV2 sztárja

Számos eladásra kínált ingatlan már a korábbi finanszírozó bank tulajdonában van, a bajba jutott fejlesztők ellen lefolytatott végrehajtási eljárások során kerültek a pénzintézetekhez. Az általános kedvezmény 20-40 %-ra tehető, de vannak olyan projektek, ahol féláron kínálják az ingatlanokat.

Az első túra május elején indult, amin jellemzően spanyol, német és orosz vevőjelöltek vettek részt. Az olcsó luxusingatlanokra vadászó érdeklődők közül volt, aki félmillió eurót fizetett egy korábban 1,1 millió euróra tartott ingatlanért.

A szervezők a sikerre való tekintettel további járatokat kívánnak indítani a közeljövőben.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05