Alkudni akartak, egy buszba terelték őket

Pénzcentrum
2009. május 20. 16:02

Amerikai mintára a nyereségvadász lakásvásárlóknak az öreg kontinensen is megkezdődött a szervezett utak indítása a haldokló ingatlanpiacokra. Elsőként a több sebből vérző spanyol partokra indítottak ilyen járatokat, ahol újépítésű luxusingatlanokat akár féláron is meg lehet kaparintani.

A spanyol ingatlan-lufi kipukkanását követően amellett, hogy meredeken zuhanni kezdtek az árak még számos engedély nélküli projektre is fény derült. A hatóságok az ilyen ingatlanokat elbontatják, a befejezett, de eladatlan lakásokat pedig mélyen az eredeti ár alatt hirdetik.

A stagnáló piacon valamilyen vásárlást ösztönző akciót kellett szervezni, mivel a még életben maradt fejlesztők eladások nélkül képtelenek fizetni a hiteleiket a bankoknak, a veszteségekről és a csődbement vállalkozók tömegéről nem is beszélve.

Korábban: Vége! Spanyolországba költözik a TV2 sztárja

Számos eladásra kínált ingatlan már a korábbi finanszírozó bank tulajdonában van, a bajba jutott fejlesztők ellen lefolytatott végrehajtási eljárások során kerültek a pénzintézetekhez. Az általános kedvezmény 20-40 %-ra tehető, de vannak olyan projektek, ahol féláron kínálják az ingatlanokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az első túra május elején indult, amin jellemzően spanyol, német és orosz vevőjelöltek vettek részt. Az olcsó luxusingatlanokra vadászó érdeklődők közül volt, aki félmillió eurót fizetett egy korábban 1,1 millió euróra tartott ingatlanért.

A szervezők a sikerre való tekintettel további járatokat kívánnak indítani a közeljövőben.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 2. 19:16
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm