Jó hír: nem nő, hanem csökkenhet a gáz ára

Pénzcentrum
2009. május 21. 08:32

A nyári áfaemelés ellenére biztosan nem nő a gáz ára. A nemzetközi olajár tavaly év közepi zuhanása máig nem jelent meg a magyar gázszámlákban, ráadásul a forint is erősödött

Szakértők szerint várhatóan csak az áfa ötszázalékos emelkedését ellensúlyozza a nettó lakossági gázár júliusi csökkentése, vagyis a bruttó ár nem változik. Ugyanakkor a nemzetközi olajár tavaly év közepi zuhanása máig nem jelent meg a magyar gázszámlákban, ráadásul a forint is erősödött, ami elvileg azonnali költségcsökkenést jelenthetne. A kormány azonban inkább a fűtési szezon előtt, azaz október 1-jén vágna nagyobbat - egyes számítások szerint akár 20 százalékot is - a lakosság gázárán.

Ha az importárkorrekció júliustól újra költségelemként rakódik a gázárra, akkor lehet "csak" az áfa ötszázalékos mértékével csökkenteni a nettó árat, amivel tehát a végső tarifa nem változna.

Ráadásul a tarifáról az európai parlamenti választások előtt néhány nappal kell dönteni - márpedig a politikai megfontolások eddig is sokszor befolyásolták az árak alakulását.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 26. szerda
János, Pál
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem