Háborús gócpontból befektetési célpont: 75 %-os áremelkedés Kabulban!

Pénzcentrum
2009. április 16. 14:00

Az igazat megvallva eléggé különös belegondolni, hogy néhány évvel a háborút követően valaki egy afgán fővárosban található ingatlannal bővítse a portfólióját, a számok mindenesetre a korábbi háborús gócpont mellett szólnak.

A kabuli ingatlanpiacról készült jelentés sokkal vonzóbb képet fest a városról, mint amilyet a korábbi hírekből gondolhattunk. Számítások szerint az átlagos négyzetméterárak 75 %-kal emelkedtek az elmúlt egy évben. Bár a helyi ingatlanpiac megsínylette a háborús időszakot, a lerombolt épületeket fokozatosan újakkal pótolják.

A lakóingatlanok mellett a segélyszervezetek és a nagykövetségek is élénkítették a város ingatlanpiacát, előbbieknek raktár- és elosztóbázisokra van szüksége, utóbbiak pedig a belvárosi rezidenciákat veszik újra birtokba.

Sok gazdag afgán, aki korábban például Dubaiban fektette a pénzét, most visszatér a fővárosba és ott vásárol ingatlanokat, fejlesztési területeket. A legfelkapottabb városrészben egy ötszobás kertes, áramfejlesztővel rendelkező családi házért ma 75 %-kal többet kérnek, mint egy évvel ezelőtt.

A helyi ügynökségek szerint sok befektető a Dubai árzuhanás közben inkább kivette a pénzét és a még mindig jóval alacsonyabb árakat kínáló Kabulban vásárolt ingatlanokat. Csak az elmúlt 5 hónapban 30 %-os áremelkedést mértek a fővárosi ingatlanok tekintetében.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A pozitív hírek mellett meg kell említeni, hogy az ország lakosságának zöme még mindig a túlélésért küzd, ezeknek az embereknek jelenleg esélyük sincs az ingatlanvásárlásra.

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem