Szaddám beájulna! Lila Akác köz Irakban! Képekkel!

Pénzcentrum
2009. január 21. 13:00

Az Egyesült Államokban alapított Sigma International építőipari vállalat a harci műveletek alábbhagyásával amerikai mintára tervezett új városrész építését kezdte meg a relatíve biztonságosnak ítélt észak-iraki Erbil városában. A cég a társasházépítés mellett állami épületek felújításával is foglalkozik karnyújtásnyira a korábbi tűzvonaltól.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Amerikai Falu névre keresztelt beruházás lakásai iránt óriási az érdeklődés. A felső középosztályt megcélzó projekt vásárlói elsősorban az orvosok, az üzletemberek és a külföldi befektetők köréből kerülnek ki. A cég működését nagyban támogatják a helyi hatóságok, melyek az iraki származású amerikaiak közbenjárásával megfelelő jogi környezetet teremtettek a beruházások elindításához.

American Village (Forrás: overseaspropertymall.com)

Ahogy ritkábban fordultak csak elő harci műveletek a környéken a befektető cég óriási fejlesztési területet vásárolt fel a város határában. A régió mára biztonságosnak tekinthető, ami a csodálatos természeti adottságokkal párosulva lenyűgözi az ide látogató külföldieket. A befektetők számára is fontos a biztonság, de nekik a befektetett tőke megtérülése az elsődleges szempont.

A városban több fejlesztés is indult, ezek közé tartozik az átadás előtt álló nemzetközi repülőtér kialakítása. A lakáspiac folyamatosan fejlődik, egyre magasabbak a vevői igények és a minőségi követelmények. A kereslet egyre csak bővül, de az Amerikai Falu földrajzi adottságainál fogva tovább bővíthető az igényeknek megfelelően.

American Village (Forrás: overseaspropertymall.com)

A hitelválság nem érintette a térséget, mivel a lakáshitelezés még nem állt helyre, a nemzetközi gazdasági visszaesés azonban az utolsó negyedévre vonatkozó értékesítési adatokban is megmutatkozik. Kevesebb a külföldi vásárló, de a belföldi érdeklődés töretlen az amerikai mintára tervezett projekt lakásai iránt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A projekt négy éves megtérülést kínál a mai árak figyelembe vételével. Egy átlagos lakóingatlan negyedmillió dollárba (50 millió forintba) kerül, a teljesen berendezett lakásokat akár havi ötezer dollárért (egymillió forintért) is bérbe lehet adni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06