4 °C Budapest

A nyugdíjválság hatása a brit ingatlanpiacra!

Pénzcentrum
2009. április 8. 11:00

A brit nyugdíj előtt álló korosztály körében végzett felmérés szerint a megkérdezettek 26 %-a úgy véli, hogy meg kell válni jelenlegi otthonától és egy kisebb lakásba kell költöznie, különben veszélybe kerül a megélhetése.

Az 55-64 év közötti válaszadók közül minden tizedik még borúsabban látja a jövőt, ők úgy gondolják, hogy a nyugdíjkorhatár elérése után is dolgozniuk kell majd, mivel annyira kevés lenne a nyugdíjuk. Az ingatlanok kisebbre cserélése és pénzre váltása sokak szerint azért is sürgető, mert az elemzések szerint az árak még nem érték el a mélypontot.

A 65 év felettiek 18 %-a jelenleg is dolgozik, ennyien nem engedhetik meg maguknak, hogy a csupán nyugdíjrendszerre támaszkodjanak. Az árzuhanás miatt többszörösen is veszítenek a nyugdíj előtt állók. A nyugdíjalapok pénzének nagy százalékát már elvitte a válság, az ingatlanárak csökkenése minden lakástulajdonost érint, az alacsony jegybanki alapkamat miatt pedig semmit nem hoznak a megtakarítások.

A kedvezőtlen pénzügyi pozícióba került korosztály sokkal sebezhetőbb, a válság hatásai jóval érzékenyebben érinti őket, mint a fiatalabb korosztályt. A legfrissebb jelentések szerint volt némi élénkülés az ingatlanpiacon az elmúlt hónapban, de éves szinten még mindig kétszámjegyű az árcsökkenés.

A szakértők szerint az ingatlanjából pénzt csináló nyugdíjasok tömeges megjelenése tovább csökkentheti az ingatlanárak, a kínálati nyomás már így is jelentős a brit ingatlanpiacon. Egyelőre nem egy hirtelen végbemenő folyamatról van szó, de az emberek egyre nagyobb számban keresik a számukra legmegfelelőbb pénzügyi megoldást.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?