Bemutatták Kína legmagasabb épületének terveit - képekkel!

Pénzcentrum
2009. március 19. 11:00

A napokban leplezték le Kína legmagasabb épültének, a 632 méter magas Shanghai Tower terveit. A fejlesztők szerint az új felhőkarcoló mellett eltörpül majd a szomszédos 421 méter magas Jin Mao Tower és a 492 méteres Shanghai World Financial Center.

A felhőkarcoló a város pénzügyi és kereskedelmi központjában helyezkedik majd el, megépítésével összeáll az eredetileg tervezett hármas épületegyüttes Sanghajban. A tervező Gensler és a fejlesztő Shanghai Tower Construction & Development Company képviselői elmondták, hogy a tereprendezés már tavaly elkezdődött, a befejezési határidőt pedig 2014-ben jelölték meg.

A Sanghaj Torony látványképe (Forrás: building.co.uk)

A 128 emeletes, többfunkciós épület otthont ad majd egy kulturális intézetnek, de hotel és irodaközpont is lesz egyben. A földszint alatt háromszintes mélygarázst alakítanak ki, egy üzletsoron keresztül pedig eljuthatunk a sanghaji metróhálózat állomásához.

A többfunciós épület főbejárata (Forrás: building.co.uk)

Qingwei Kong, a fejlesztő cég elnöke elmondta: "Ez a toronyház méltó jelképe lesz olyan nemzetnek, amely korlátlan lehetőségekkel rendelkezik. A felhőkarcoló tükrözi az ország gazdasági sikereit és cégünk elhivatottságát, hogy megmutassuk a világnak az építészetben rejlő lehetőségek maximális kihasználását!"

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm