Nem csak a Fradi-pályát forgatnák el az angolok: bevásárlóközpont a stadion mellett!

Pénzcentrum
2009. március 25. 18:00

A kedvezőtlen gazdasági környezet miatt elhalasztották a 600 millió fontos költségvetéssel készülő szemkápráztató portsmouthi futballstadion megvalósítását, helyette a régi stadiont újítják fel úgy, hogy a pálya 90 fokos elforgatásával nyert területen egy új bevásárlóközpont épül.


Éveket csúszik a tengerparti futballszenély megvalósítása (Forrás: propertywire.com)

A 45 ezer férőhelyes csodakatlan, a hozzá tartozó 750 lakásos ingatlanfejlesztés, valamint kereskedelmi központ felépítését eredetileg 2011-re tűzték ki, de a dolgok jelenlegi állása szerint éveket csúszhat a projekt.

A tervezők szerint a beruházás a világ egyik legimpozánsabb futballszentélyéből a válság egyik legnagyobb áldozatává vált.

A terveket nem csak az átadási határidő tekintetében módosítják, hanem az átdolgozás során figyelembe veszik Anglia 2018-as labdarúgó világbajnokságra történő nevezését is. A fekvését tekintve verhetetlen építmény a tengerparti város történelmi kikötőjének helyén fekszik majd.

Fratton Park: a Portsmouth FC otthona (Forrás: Google Earth)

A Portsmouth FC tulajdonosai a jelenlegi stadion (a képen látható Fratton park) felújítását helyezték előtérbe, a tervek szerint a 2011-12-es szezonra 30 ezer főre bővítik annak befogadóképességét. A 22 millió fontos felújítás keretében 90 fokkal elforgatják a játékteret, a páholyokat ennek megfelelően bővítik, illetve újjáépítik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az így nyert területet hasznosítják, bevásárlóközpontot, jegyirodát, sportrelikvia üzletet és irodákat alakítanak ki rajta. A munkálatok leghamarabb novemberben kezdődnek, a költségek 70 %-át a bevásárlóközpont alatti terület értékesítéséből, a fennmaradó részt bankhitelből fedezik. A klub elnöke elmondta, hogy a felújítás nem jelenti azt, hogy lemondtak volna az új stadion felépítéséről csak addig is korszerűsítik a létesítményeiket.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?