28 °C Budapest

Nem csak a Fradi-pályát forgatnák el az angolok: bevásárlóközpont a stadion mellett!

Pénzcentrum
2009. március 25. 18:00

A kedvezőtlen gazdasági környezet miatt elhalasztották a 600 millió fontos költségvetéssel készülő szemkápráztató portsmouthi futballstadion megvalósítását, helyette a régi stadiont újítják fel úgy, hogy a pálya 90 fokos elforgatásával nyert területen egy új bevásárlóközpont épül.


Éveket csúszik a tengerparti futballszenély megvalósítása (Forrás: propertywire.com)

A 45 ezer férőhelyes csodakatlan, a hozzá tartozó 750 lakásos ingatlanfejlesztés, valamint kereskedelmi központ felépítését eredetileg 2011-re tűzték ki, de a dolgok jelenlegi állása szerint éveket csúszhat a projekt.

A tervezők szerint a beruházás a világ egyik legimpozánsabb futballszentélyéből a válság egyik legnagyobb áldozatává vált.

A terveket nem csak az átadási határidő tekintetében módosítják, hanem az átdolgozás során figyelembe veszik Anglia 2018-as labdarúgó világbajnokságra történő nevezését is. A fekvését tekintve verhetetlen építmény a tengerparti város történelmi kikötőjének helyén fekszik majd.

Fratton Park: a Portsmouth FC otthona (Forrás: Google Earth)

A Portsmouth FC tulajdonosai a jelenlegi stadion (a képen látható Fratton park) felújítását helyezték előtérbe, a tervek szerint a 2011-12-es szezonra 30 ezer főre bővítik annak befogadóképességét. A 22 millió fontos felújítás keretében 90 fokkal elforgatják a játékteret, a páholyokat ennek megfelelően bővítik, illetve újjáépítik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az így nyert területet hasznosítják, bevásárlóközpontot, jegyirodát, sportrelikvia üzletet és irodákat alakítanak ki rajta. A munkálatok leghamarabb novemberben kezdődnek, a költségek 70 %-át a bevásárlóközpont alatti terület értékesítéséből, a fennmaradó részt bankhitelből fedezik. A klub elnöke elmondta, hogy a felújítás nem jelenti azt, hogy lemondtak volna az új stadion felépítéséről csak addig is korszerűsítik a létesítményeiket.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?