-2 °C Budapest

Nem csak a Fradi-pályát forgatnák el az angolok: bevásárlóközpont a stadion mellett!

Pénzcentrum
2009. március 25. 18:00

A kedvezőtlen gazdasági környezet miatt elhalasztották a 600 millió fontos költségvetéssel készülő szemkápráztató portsmouthi futballstadion megvalósítását, helyette a régi stadiont újítják fel úgy, hogy a pálya 90 fokos elforgatásával nyert területen egy új bevásárlóközpont épül.


Éveket csúszik a tengerparti futballszenély megvalósítása (Forrás: propertywire.com)

A 45 ezer férőhelyes csodakatlan, a hozzá tartozó 750 lakásos ingatlanfejlesztés, valamint kereskedelmi központ felépítését eredetileg 2011-re tűzték ki, de a dolgok jelenlegi állása szerint éveket csúszhat a projekt.

A tervezők szerint a beruházás a világ egyik legimpozánsabb futballszentélyéből a válság egyik legnagyobb áldozatává vált.

A terveket nem csak az átadási határidő tekintetében módosítják, hanem az átdolgozás során figyelembe veszik Anglia 2018-as labdarúgó világbajnokságra történő nevezését is. A fekvését tekintve verhetetlen építmény a tengerparti város történelmi kikötőjének helyén fekszik majd.

Fratton Park: a Portsmouth FC otthona (Forrás: Google Earth)

A Portsmouth FC tulajdonosai a jelenlegi stadion (a képen látható Fratton park) felújítását helyezték előtérbe, a tervek szerint a 2011-12-es szezonra 30 ezer főre bővítik annak befogadóképességét. A 22 millió fontos felújítás keretében 90 fokkal elforgatják a játékteret, a páholyokat ennek megfelelően bővítik, illetve újjáépítik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az így nyert területet hasznosítják, bevásárlóközpontot, jegyirodát, sportrelikvia üzletet és irodákat alakítanak ki rajta. A munkálatok leghamarabb novemberben kezdődnek, a költségek 70 %-át a bevásárlóközpont alatti terület értékesítéséből, a fennmaradó részt bankhitelből fedezik. A klub elnöke elmondta, hogy a felújítás nem jelenti azt, hogy lemondtak volna az új stadion felépítéséről csak addig is korszerűsítik a létesítményeiket.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem