14 °C Budapest

Mennyit bukik havonta David Beckham Dubaiban?

Pénzcentrum
2009. március 9. 17:00

A Dubaiban található ingatlancsodákról több alkalommal is beszámoltunk, az utóbbi időben azonban egyre másra érkeznek a rossz hírek az olajban gazdag emirátusok második legnagyobb városából. A 2002-től 2008 októberéig terjedő időszakban megnégyszereződtek az ingatlanárak, de az elmúlt hat hónapban azonban 50 %-kal csökkentek a kínálati árak.

A város éveken át mágnesként vonzotta a legnagyobb hírességeket, David Beckham mellett például a fél angol labdarúgó válogatott bevásárolt Dubaiban. Beckham és válogatottbeli csapattársai még a 2002-es labdarúgó-világbajnokság előtt portyáztak a városban, ekkor találkoztak először a Pálma-szigetek és a Világ-szigetcsoport terveivel.

A sportolók azonnal lecsaptak a 800 ezer fontba kerülő hatszobás ingatlanokra, melyek értéke tavaly októberre elérte a 3,2 millió fontot. Az árak azonban októbertől kezdve zuhanni kezdtek és a lakások jelenleg alig érnek többet másfélmillió fontnál. Beckhamék havonta 270 ezer fontot (91,3 millió forintot) buktak az ingatlanokon az elmúlt fél évben. Amennyiben a pillanatnyilag még pluszban lévő focisták mentsük, ami menthető alapon megpróbálnak megszabadulni az ingatlanoktól, azzal a dubai buborék csak még közelebb kerül a tűhöz.

A futballisták mellett számos más sportág jeles képviselője, valamint színészek, zenészek is előszeretettel vásároltak ingatlant a városban. A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher például egy saját szigettel rendelkezik a Világ-szigetcsoport antarktiszi kontinensén.

Tavaly októberben a válság Dubait is elérte, aminek következtében a lakáspiac az összeomlás szélére került. A város luxuspiacának szakértője egy szabadesésben zuhanó sziklatömbhöz hasonlította a város lakáspiacát. A hitelválsággal szűkültek a finanszírozási lehetőségek, előbb a külföldi befektetők vesztették el a bizalmukat, majd néhány hónap leforgása alatt a felére csökkentek a kínálati árak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem