13 °C Budapest

Putyin szívügye minden pénzt megér

Pénzcentrum
2008. november 23. 08:00

A tervezett beruházásoknak köszönhetően rövidesen óriási változásokon mehet keresztül Szocsi városa. A Fekete tenger partján fekvő település eddig is népszerű turistacélpontnak számított, de még inkább a figyelem középpontjába került mióta elnyerte a 2014-es Téli Olimpia rendezési jogát.

Vlagyimir Putyin Oroszország miniszterelnöke a sikeres pályázatot követően 12 milliárd dolláros (2520 milliárd forintos) kormányzati támogatásról biztosította a várost. Ebből a keretből a tervek szerint egyaránt jut majd az infrastruktúra fejlesztésére és a létesítmények felépítésére.

Az olimpiai stadion látványterve (Forrás: sochi2014.com)

Az olimpiai játékoknak otthont adó város hihetetlen fejlődés elé néz. A városfejlesztés mellett az oroszok tervei között szerepel egy a sportolók minden igényét kielégítő olimpiai falu kialakítása. A város repülőterének átalakítása már megkezdődött, az új légikikötő alkalmas lesz a megnövekedett forgalom kiszolgálására.

A tervek szerint a vasút és a majdani metróhálózat nagyban elősegíti az ide látogató szurkolóknak az egyes helyszínek megközelítését. A sportolók szálláshelye mellett kialakításra kerül egy olimpiai park és egy nemzetközi sajtóközpont is.

Az oroszok a turizmus további élénkülésére számítanak a régióban, a korszerű létesítményeknek várhatóan szép számban vonzzák majd a téli sportok szerelmeseit. A Kaukázus tövében található tradicionális üdülőváros rövidesen új fényében tündökölhet.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04