Agyrém vagy valóság: traktorok a felhőkarcolókon?

Pénzcentrum
2008. október 6. 09:15

A számítások szerint a következő negyven évben másfélszeresére nőhet a Föld lakossága, 2050-re pedig tízből nyolcan városokban élnek majd. A Columbia Egyetem közegészségüggyel foglalkozó tudósai szerint az élelmezési problémákat felhőkarcoló-farmokkal lehetne orvosolni - írja a Napi Gazdaság.


Forrás: BBC News

A megnövekedett számú népesség élelmezésének egyik megoldási lehetősége a városok közepén felépítendő vertikális farmokon telepített gyümölcsös- és zöldségeskertek. A tudósok szerint a ma még furcsának tűnő épületek több millió ember ellátását biztosíthatják majd.

A 21 emeletesre tervezett farmon, összesen 588 holdas földterületet művelnének, ami az előzetes számítások szerint nem tűnik olcsó mulatságnak. Egy felhőkarcoló-farm felépítése 8 milliárd forintban kerülne, az éves üzemeltetés költségei pedig elérnék a 480 millió forintot...

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?