15 °C Budapest

Átalakul Párizs látképe: feloldották a 31 éves felhőkarcoló-tilalmat!

Pénzcentrum
2008. október 2. 15:00

A francia főváros építészeti csoportjának javaslatára feloldották azt az 1977-es rendeletet, amely megtiltotta, hogy Párizsban felhőkarcolókat építsenek. A tilalom megszűnését követően körülbelül 20 felhőkarcoló megépítése elöl hárult el az akadály. Elsőként a 200 méter magasra tervezett, 50 emeletes üvegtorony a Project Triangle (nevét az épület háromszöget formázó alakjáról kapta) valósulhat meg.


Project Triangle (Forrás: Property Wire)

Új felhőkarcolók alakíthatják át Párizs látképét, miután zöld utak kaptak a városvezetéstől az ilyen típusú beruházások. A képen látható projekt munkálatait az engedély birtokában azonnal meg kívánják kezdeni és a számítások szerint legkorábban 2012-re készülhet el a felhőkarcoló.

Ha elkészül ez lesz a harmadik legmagasabb építmény a francia fővárosban az 1889-es világkiállításra készült Eiffel-torony és az 1972-ben átadott 210 méter magas Montparnasse irodaház után.

Az engedélyek megadásával fordulóponthoz érkezett a párizsi várostervezés. Chirac polgármestersége idején 37 méterben határozták meg a maximális épületmagasságot, ám a lakás- és irodapiacon tapasztalható hiány következében idejét múlta ez a korlátozás.

A felhőkarcoló terveit ugyanaz a svájci építész csoport készítette, amely a Madárfészekre keresztelt pekingi olimpiai stadiont is tervezte. Az épületben irodákat, konferencia központot, 400 vendég befogadására alkalmas hotelt, éttermeket és kávézókat terveznek. A tervezők szerint a Triangle a piramis-formának köszönhetően kevésbé árnyékolja be a szomszédos épületeket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem mindenki fogadta kitörő örömmel a felhőkarcolók építésének az engedélyezését Párizsban. A lakosság körében végzett felmérés szerint a megkérdezettek 62 %-a nem ért egyet a város látképét alapvetően átformáló építmények jóváhagyásával.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16