Átalakul Párizs látképe: feloldották a 31 éves felhőkarcoló-tilalmat!

Pénzcentrum
2008. október 2. 15:00

A francia főváros építészeti csoportjának javaslatára feloldották azt az 1977-es rendeletet, amely megtiltotta, hogy Párizsban felhőkarcolókat építsenek. A tilalom megszűnését követően körülbelül 20 felhőkarcoló megépítése elöl hárult el az akadály. Elsőként a 200 méter magasra tervezett, 50 emeletes üvegtorony a Project Triangle (nevét az épület háromszöget formázó alakjáról kapta) valósulhat meg.


Project Triangle (Forrás: Property Wire)

Új felhőkarcolók alakíthatják át Párizs látképét, miután zöld utak kaptak a városvezetéstől az ilyen típusú beruházások. A képen látható projekt munkálatait az engedély birtokában azonnal meg kívánják kezdeni és a számítások szerint legkorábban 2012-re készülhet el a felhőkarcoló.

Ha elkészül ez lesz a harmadik legmagasabb építmény a francia fővárosban az 1889-es világkiállításra készült Eiffel-torony és az 1972-ben átadott 210 méter magas Montparnasse irodaház után.

Az engedélyek megadásával fordulóponthoz érkezett a párizsi várostervezés. Chirac polgármestersége idején 37 méterben határozták meg a maximális épületmagasságot, ám a lakás- és irodapiacon tapasztalható hiány következében idejét múlta ez a korlátozás.

A felhőkarcoló terveit ugyanaz a svájci építész csoport készítette, amely a Madárfészekre keresztelt pekingi olimpiai stadiont is tervezte. Az épületben irodákat, konferencia központot, 400 vendég befogadására alkalmas hotelt, éttermeket és kávézókat terveznek. A tervezők szerint a Triangle a piramis-formának köszönhetően kevésbé árnyékolja be a szomszédos épületeket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem mindenki fogadta kitörő örömmel a felhőkarcolók építésének az engedélyezését Párizsban. A lakosság körében végzett felmérés szerint a megkérdezettek 62 %-a nem ért egyet a város látképét alapvetően átformáló építmények jóváhagyásával.

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35