15 °C Budapest

Oscar-díjas ingatlanügyletek: a hírnév milliókat érhet!

Pénzcentrum
2008. július 23. 18:00

A tengerentúli híradásokban legtöbbször arról számolnak be, hogy a hollywoodi csillagok fényűző palotákat vásárolnak dollármilliókért. A kedvezőtlen ingatlanpiaci helyzet következtében egyre többen vannak a sztárok között is, akik szabadulni szeretnének az ingatlanuktól, még mielőtt az tovább veszít az értékéből.

Las Vegas, végállomás

Nicolas Cage-t 1995-ben Oscar-díjjal jutalmazták a "Las Vegas, végállomás" című filmben nyújtott alakításáért, a színész most 9,95 millió dollárt (1,5 milliárd forintot) szeretne kapni a Vegasban piacra dobott házáért.

Az ingatlant két éve vásárolta 8,5 millió dollárért (1,275 milliárd forintért), de a piacon tapasztalt áresés ellenére sem tett le azon szándékáról, hogy nyereséggel száll ki az üzletből. Az öt éve épült ezer négyzetméteres hétszobás házhoz medence, saját mozi, gyönyörű kilátás és 16 férőhelyes garázs is tartozik.

Cage közel tízmillió dollárt kér a házért (Forrás: WSJ)

A színésznek nem ez lesz az első adásvétele, az elmúlt években számos ingatlant vásárolt és adott el Amerikában és Angliában egyaránt. Legutóbb januárban adott túl 35 millió dollárért (5,25 milliárd forintért) egyik kaliforniai házán, miután ismeretlenek feltörték az ingatlant.

Az Aerosmith dobosa is meghirdette birtokát

Joey Kramer, az Aerosmith dobosa meghirdette a Bostontól alig 30 kilométerre, délre található 17 hektáros területen fekvő, öt éve épített otthonát. Az óceán-parti településen található ingatlan óriási kerttel és medencével várja az érdeklődőket.

Kramer ötmillió dollárral is beérné (Forrás: WSJ)

A 2003-ban vásárolt területen lévő házat elbontották és egy teljesen új, a saját ízlésüknek és a modern követelményeknek minden tekintetben megfelelő házat építettek a helyén. Az 550 négyzetméteres házhoz saját zenei stúdió, vendégház és három különálló garázs is tartozik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kifordult a toll a vevő kezéből

Egy európai vásárló - további árcsökkenésben bízva - az utolsó pillanatban mondta le az adásvételi szerződés aláírását, így a kaliforniai, 65 millió dolláros (9,75 milliárd forintos) palota továbbra is egy kanadai bányavállalkozó tulajdonában maradt. Az ingatlant változatlan áron tovább hirdeti a megbízott ingatlaniroda, ha létre jön a szerződés ez lehetett volna a környék egyik legnagyobb összegű adásvétele.

A kanadai vállalkozó 1995-ben 5,5 millió dollárért (825 millió forintért) vásárolta a területet, majd az azt követő években mintegy 30 millió dollárt (4,5 milliárd forintot) költött az építkezésre. Az ezer négyzetméteres ingatlanhoz medence és cselédlakás is tartozik.

Ettől sokallt be az európai befektető (Forrás: WSJ)

Az ügynökség szerint sokan azt gondolják, hogy az árak tovább csökkenhetnek, ezért inkább várnak a vásárlással, annak ellenére, hogy a kereslet élénkülése tapasztalható a külföldi vásárlók megjelenésének köszönhetően.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04