4 °C Budapest

Történelmet írt Donald Trump: rekordáron kelt el a villa!

Pénzcentrum
2008. július 21. 18:00

Legújabb ingatlan-ügyletével újra az újságok címlapjára került az amerikai befektető, Donald Trump. A floridai part-menti villa adásvételi szereződésében szereplő 100 millió dolláros (15 milliárd forintos) vételárral mindkét fél beírta magát a tengerentúli ingatlanpiac történelemkönyvébe. A vevő egy orosz milliárdos, Dimitrij Ribolovjev, akit 12,8 milliárd dolláros (1,9 ezermilliárd forintos) vagyonával a világ 59. leggazdagabb emberének rangsoroltak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A több épületből álló, 7,2 hektáros telekkel és 140 méter széles óceánparttal rendelkező ingatlant Trump még 2004-ben vette 41,35 millió dollárért (6,2 milliárd forintért). Beszámolók szerint eddig mintegy 25 millió dollárt (3,75 milliárd forintot) költött felújításra és berendezésre. A minden luxussal ellátott ingatlanban számos híres festmény is megtalálható, fehérmárvánnyal burkolták az épületet és még a fürdőszobai csaptelepek is 24 karátos aranyból készültek.

A százmillió dolláros floridai villa (Forrás: overseaspropertymall.com)

Az orosz vevő szerint jó üzletet sikerült kötni, mivel Trump két évvel ezelőtt még 125 millió dollárért (18,75 milliárd forintért) kínálta a házat, de a kedvezőtlen ingatlanpiaci folyamatok következtében engedett a vételárból. Meg nem erősített hírek szerint a vevő további 5 millió dollár (750 millió forint) kedvezményt kapott, ennek - és az amerikai ingatlanpiac gyengélkedése - ellenére Donald Trump jelentős haszonnal zárta az üzletet.

A floridai Palm Beach-en található házért fizetett összeg a valaha volt legtöbb pénz, amit Amerikában egy lakóingatlanért adtak. "Imádok csúcsokat döntögetni és ez most egy igazi rekord. Sikerült megmutatni, hogy egy ilyen gyenge évben is lehet jó üzletet kötni az ingatlanpiacon. Azt hiszem ez jelzés értékű lehet az országnak, az államnak és a városnak egyaránt." - tette hozzá az elégedett eladó.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20