3 °C Budapest

Még az idén megnyílik a 22. OBI

Pénzcentrum
2008. június 5. 16:33

Idén nyitja meg kapuit Szegeden az OBI 22. magyarországi áruháza, amely - a már 13 éve meglévő szegedi OBI áruházzal együtt - a város és a régió otthonteremtő- és barkácsközpontjának szerepét kívánja betölteni. A Móravárosban épülő, mintegy 9.000 négyzetméter összesített alapterületű áruház a piacvezető áruházlánchoz méltó választékkal és árakkal várja majd a vásárlókat. Az építkezés mai bokrétaünnepén Reiter László, az OBI magyarországi ügyvezető igazgatója és Dr. Szentgyörgyi Pál, Szeged Megyei Jogú Város alpolgármestere emlékhengert helyezett az áruház alapjába.

Az OBI 22. magyarországi áruházának építési munkálatai idén tavasszal kezdődtek Szegeden a Móravárosi körút és a Szabadkai út kereszteződésénél. A Móraváros Kft. beruházásában és a Market Zrt. kivitelezésében megvalósuló építkezés eredményeként egy 5.307 négyzetméteres belső eladótérrel és 2..416 négyzetméteres kertészettel rendelkező, korszerű otthonfejlesztési áruház települ Szegedre. A Szabadkai út 7. szám alatt nyíló szegedi OBI áruház becsült beruházási értéke mintegy 1,5 milliárd forint körül alakul, az induló árukészlet pedig eladási áron számolva 800 millió forintot tesz ki majd ki. Az új áruház működtetése révén az OBI újabb 75 munkahelyet teremt a Szegeden és környékén élők számára. Az árbevételét és a magyarországi üzletek számát tekintve egyaránt piacvezető OBI Hungary komoly reményeket fűz a szegedi beruházás sikeréhez.

Az OBI 1994-ben nyitotta meg első magyarországi áruházát Budapesten. Az áruházlánc a 2007-2008-as gazdasági évben is folytatta dinamikus expanziós politikáját. Ennek köszönhetően piaci versenytársai közül a legtöbb helyen, hat budapesti és tizenöt vidéki áruházban, 150.000 m2 eladótéren, 1760 munkatárssal várja a látogatókat. Az áruházlánc árbevétele a 2007. április 30-val zárult gazdasági évben 53,2 milliárd forintot tett ki, 15,7 millió látogatót fogadott, akik közül 8 millióan vásárlóvá is váltak. 2004 decemberében a magyarországi OBI áruházlánc Superbrands díjat kapott, amellyel a legismertebb és legelismertebb magyarországi márkák sorába lépett.
"Az 1995-ben nyitott szegedi áruházunk révén már több mint egy évtizede jelen vagyunk a régióban. Mind a kutatási eredmények, mind pedig a Szatymazi utcában lévő szegedi áruházunk országos összehasonlításban is kiemelkedő értékesítési eredményei azt igazolják, hogy az itt élők kedvelik az OBI-t és gyakran keresnek fel minket. Az új áruház létrehozását a felfokozott várakozások, a változó fogyasztói igények indokolják. Nagyobb területen, még nagyobb kínálatot és még korszerűbb vásárlási körülményeket fogunk tudni biztosítani. Mindez azt jelenti, hogy a jól bevezetett és közkedvelt mostani szegedi OBI áruházat a jövőben is meg kívánjuk tartani, így összesen több mint 12.000 négyzetméter eladóterülettel várjuk majd két szegedi áruházunkban a városból és a régióból érkezőket. Meggyőződésünk, hogy az új áruházban is sikeresen tudjuk majd alkalmazni azokat a kereskedelmi, árképzési és kommunikációs módszereket, amelyek révén piacvezető pozíciónkat kivívtuk és megtartottuk. Piaci elsőségünk egyértelmű nyertese a vásárló, hiszen nálunk a piaci igények alapján felépített termékválasztékkal és kedvezőbb árakkal találkozhat, ráadásul a vásárlásra vonzó, vevőbarát áruházi környezetben kerül sor. Arra törekszünk, hogy a »Lakásból otthont« szlogen jegyében Szegeden is első számú áruházként elégítsük ki a vásárlók otthonteremtéshez és otthonfejlesztéshez kapcsolódó igényeit."- mondta Reiter László, az OBI Hungary ügyvezető igazgatója.

Az ebben az évben nyíló szegedi OBI áruházban mind az építkező, lakásfelújító, otthonaikat és kertjüket szépítő látogatók, mind pedig az ezzel foglalkozó szakemberek megtalálják majd az elképzeléseikhez illő termékeket és szolgáltatásokat. Az új áruház több tízezer áruféleséget, állandó bemutatókat (többek között barkács- és kertigép, valamint fürdőszoba bemutató), továbbá számtalan vevőbarát szolgáltatást (a teljesség igénye nélkül: bankkártyás fizetés, házhoz szállítás, méretre vágás, képkeretezés, festékkeverés, szőnyegszegés, függönyvarrás, áruvásárlási hitel) kínál.

Az OBI gazdasági tevékenysége mellett arra is törekszik, hogy felelős polgárként a helyi közösség szerves részévé váljon, ennek során pedig a környezettudatos gondolkodás kiemelt szerepet kap. Az OBI kínálatában megtalálhatóak a mérgező anyagoktól mentes festékek és lakkok is, a termékek egy része újrahasznosítható, környezetbarát anyagból készült, a faáruk pedig kizárólag erdőgazdálkodási telepítésből származnak. A gyerekek környezettudatos nevelését szolgálja az immár 12. évébe lépett hódprogram. Legutóbb, a WWF-fel közösen szervezett hódismereti órák keretében idén koratavasszal az ország 16 város 18 OBI áruházában összesen mintegy 2300 általános iskolás - köztük 130 szegedi diák - szerezhetett tudást rendhagyó környezetismeret óra keretében egy, a családját és otthonát szerető és ápoló állat életéről. A hódprogram szerves részét alkotó hódvisszatelepítési program sikerét pedig többek között az jelzi, hogy ma már mintegy 500 hód él újból szabadon Magyarországon.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57