17 °C Budapest

Meg se lehet mozdulni az utcán: mikortól jöhetnek az új parkolók?

Pénzcentrum
2007. szeptember 20. 10:00

A fővárosban jelenleg 27 P+R parkoló üzemel, melyek 4500 autónak adnak férőhelyet. Ezek közül is csupán három helyen hagyhatják őrzött és fedett területen az autósok gépjárművüket egy BKV jegy áráért, a többi parkoló esetében gyakorlatilag ingyenes, de nyitott és őrzés nélküli leálló helyekről van szó.

A városüzemeltetési főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós szerint égető szükség lenne több P+R parkoló létesítésére, mivel Budapesten az autósok 90 százaléka még mindig a nyílt utcán tartja autóját. Nyugat-Európában ez az arány 50 százalék alatti.

A Parking Kft., a BKV és a MÁV is új lehetőségek után kutat, egy azonban bizonyos, hogy az új parkolókat terepszint alatt kell létrehozni. Az Árkád Üzletközponttal szembeni P+R parkolót még várhatóan ez év végéig 150-200 férőhelyesre bővítik, az ott épülő irodaház parkolójában pedig 500 férőhelyet kell fenntartani ilyen célokra a következő 50 évben.

A közlekedési szakemberek szerint a 11 elővárosi vasútvonal 140 megállójában is lehetőség lenne P+R parkolók kialakítására. A tervezés felgyorsítását indokolja, hogy az Európai Unió még az idén decemberben 1 milliárd forint támogatást oszt szét ilyen célokra, melynek felét Budapest használhatná fel.

Jelenleg a fővárosban három fedett P+R parkoló üzemel: Kőbánya-Kispestnél, Újpest Városkapunál és Hűvösvölgyben. A helyzet az idei év végén tovább romolhat, ha az újpesti parkolóházat, kihasználatlanságára hivatkozva, megszünteti az önkormányzat.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?