APEH: ingatlan árverést az interneten!

Pénzcentrum
2008. június 26. 08:15

A sikeresebb árverési eredmények elérése érdekében jövőre az ingatlanokat is elektronikus úton árverezné az adóhatóság. A szakmai és a technikai feltételek már rendelkezésre állnak, de az adózás rendjéről szóló törvényt ennek megfelelően módosítani kellene - írja a Napi Gazdaság.

Az elektronikus árverés az ingó vagyontárgyak esetében már működik és jelentős bevétel növekedést eredményezett. Az internetes liciten az árverésre szakosodott csoportok nem tudják lenyomni az árakat.

2007-ben 1026 ingatlan árverésből 367 esetben járt sikerrel az adóhatóság és az összes meghirdetett becsérték alig több mint 10 %-a, 274,5 millió folyt be. Idén májusig 484 árverés közül 174 volt sikeres, melyekből 145,4 millió forint bevétele keletkezett az adóhatóságnak.

Korábban másodszor és harmadszor is meghirdették a licitet, mert nem érkezett ajánlat az ingatlanokra, az adóhatóság most azt vizsgálja, hogy érdemes-e megismételt árverést tartani.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?