Enyhült a szorítás: 90 nap türelmi időt kaptak az amerikaiak!

Pénzcentrum
2008. június 16. 13:00

A korábbi ingatlanpiaci visszaélések ellen bevezetett szigorú szabályozáson enyhített most a Fehér Ház. A 90 napos türelmi idővel és egy kormányzati támogatási csomag kidolgozásával az árverések és végrehajtások számát kívánják visszaszorítani.

A Bush-kormány átmenetileg felfüggesztette azt a rendeletet, mely intézkedéssel a maffia módszerrel dolgozó ingatlan-spekulánsokat kívánták elrettenteni. Az ingatlanpiaci összeomlás elkerülése érdekében haladékot kapnak a tulajdonosok az ingatlan értékesítésére. Az eladás megkönnyítésétől a végrehajtás alatt álló ingatlanok számának a csökkenését várják.

A hitelezők szerint is egyre sürgetőbb a kormányzati beavatkozás, mert egyre többen állnak sorba a pénzükért. A hitelintézetek mellett a szomszédok és a vásárlók is megszenvedik ezt a helyzetet, sokak szerint időbe telik, mire visszaáll a korábbi közösségi rend.

A meghosszabbított értékesítési idő lehetőséget nyújt arra, hogy nagyobb számban sikerüljön eladni a problémás hitellel terhelt lakásokat, így csökkenhet az eladatlan lakások mértéktelen kínálata. Májusban országszerte 261 255 otthonba postáztak árveréshez kapcsolódó értesítőt, ez másfélszerese az egy évvel korábbi adatnak és 7 %-kal több mint áprilisban.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?