Enyhült a szorítás: 90 nap türelmi időt kaptak az amerikaiak!

Pénzcentrum
2008. június 16. 13:00

A korábbi ingatlanpiaci visszaélések ellen bevezetett szigorú szabályozáson enyhített most a Fehér Ház. A 90 napos türelmi idővel és egy kormányzati támogatási csomag kidolgozásával az árverések és végrehajtások számát kívánják visszaszorítani.

A Bush-kormány átmenetileg felfüggesztette azt a rendeletet, mely intézkedéssel a maffia módszerrel dolgozó ingatlan-spekulánsokat kívánták elrettenteni. Az ingatlanpiaci összeomlás elkerülése érdekében haladékot kapnak a tulajdonosok az ingatlan értékesítésére. Az eladás megkönnyítésétől a végrehajtás alatt álló ingatlanok számának a csökkenését várják.

A hitelezők szerint is egyre sürgetőbb a kormányzati beavatkozás, mert egyre többen állnak sorba a pénzükért. A hitelintézetek mellett a szomszédok és a vásárlók is megszenvedik ezt a helyzetet, sokak szerint időbe telik, mire visszaáll a korábbi közösségi rend.

A meghosszabbított értékesítési idő lehetőséget nyújt arra, hogy nagyobb számban sikerüljön eladni a problémás hitellel terhelt lakásokat, így csökkenhet az eladatlan lakások mértéktelen kínálata. Májusban országszerte 261 255 otthonba postáztak árveréshez kapcsolódó értesítőt, ez másfélszerese az egy évvel korábbi adatnak és 7 %-kal több mint áprilisban.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm