0 °C Budapest

Benéztünk a legdrágább új házba (képekkel)

Pénzcentrum
2008. január 9. 13:00

A világ 278. leggazdagabb embere vásárolta meg a legdrágábbnak tartott, újépítésű luxusvillát Nagy-Britanniában. A brit főváros észak-nyugati részén található villát az izraeli gyémánt milliárdos Lev Leviev vásárolta meg, aki a "kacsalábon forgó, 7 szobás kastélyért" nem tartotta túlzottnak a 35 millió fontos, vagyis 11,97 milliárd forintos vételárat.

Az első látásra irreálisan magas összeget azonban egyértelműen nem csak az elhelyezkedés indokolja, a villa jövőbeni lakói olyan luxus szolgáltatásokat élvezhetnek majd, mint a bálteremmé alakítható medence, a gombnyomásra mozivá átváltozó nappali vagy saját használatra készült fodrászat.

Forrás: www.thisismoney.co.uk 

A villában persze mindemellett a "szokásos" extrák is megtalálhatóak, így az edzőterem, gőzkabin, szauna és masszázsmedence nyújtotta kényelmet is élvezhetik a beköltözők. A kényelmi szolgáltatások mellett külsőségekre is adott a tervező, a fürdőt az aranyozott csaptelepek mellett, arannyal futatott mozaik berakás díszíti.

Forrás: Daily Mail

A házat az ingatlanmágnás, Mansour Namaki megrendelésére William Bertram álmodta meg, így nem csoda, ha az árban olyan építészeti szempontból extrának számító elemek is benne foglaltattak, mint a 150 éve nem alkalmazott vésési technikák felelevenítése.

A hallban található lépcső elkészítésekor alkalmazták a franciák által kedvelt vésési technikát, melynek köszönhetően a lépcső sor nem kevesebb mint 750 ezer fontot ér. Ugyancsak szép summát igényelt a szalonban található, kézzel vésett kandalló elkészítése, mely egy clivedeni kandalló másolata.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Forrás: http://www.thisismoney.co.uk/

A történelmi hangulatot keltő elemek mellett persze a legújabb szórakoztató elektronikai berendezésekkel is felszerelték a villát. A világítást, a zenét, az ajtókat, a légkondicionálást, a fűtést és az infravörös biztonsági kamerákat akár a világ másik pontjáról is lehet szabályozni.

A villa megépítésekor 300 éves élettartammal számoltak, az építtető Namaki azonban még a beköltözés előtt inkább a Regent's Parkot választotta lakhelyéül. Az érdeklődőknek már az 1000 dolláros brosúra átadása előtt is banki referenciákkal kellett bizonyítaniuk, hogy rendelkeznek a villa megvásárlásához szükséges forrásokkal.

Forrás: Daily Mail


A poszt-reneszánsz építészet atyja után Palladiónak nevezett villa az ingatlanpiac azon szegmensébe tartozik, melyet már nem érint érzékenyen az amerikai hitelválság kapcsán szigorodó hitelezési politika és a forrásszerzési lehetőségek beszűkülése. A luxusszegmensben az értékesíthetőség az átlagos ingatlanokat tömörítő piaci szegmensben jellemzőtől eltérő tényezők alapján történik.

A luxusvevők sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a lakás belső elrendezésére és az általa nyújtott extrákra, mint annak elhelyezkedésére. A Palladio azonban az elhelyezkedést tekintve sem jelent rossz vásárt, a villa ugyanis abban az utcában található, ahol többek között Ringo Starr és Lulu és Maurice Gibb is rendelkezik ingatlannal.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?