4 °C Budapest

Ingatlanok töredékáron - heteken belül lépni kell...

Pénzcentrum
2007. november 23. 13:00

Az adóhivatal ma tette közzé aktuális árverési listáját, melyre a következő hetekben kalapács alá kerülő ingatlanok kerültek fel, függetlenül attól, hogy az ország melyik részén találhatóak. Lakóingatlantól szántóföldig szinte minden ingatlantípus megtalálható az árverésre kerülők között.

A kalapács alá kerülő ingatlanok lajstroma mellett az APEH felhívja a figyelmet az árveréssel kapcsolatos legfontosabb szabályokra. Így például arra, hogy licitálni csakis személyesen vagy meghatalmazott útján lehet. Az adós azonban semmilyen formában nem válhat aktív szereplőjévé a liciteknek.

Fontos tudnivaló, hogy a töredékjogok értékesítésekor az árverésen a tulajdonostársakat sem illeti meg az elővásárlás joga. Az licitálhat, aki a 10 százalékos előleget még az ajánlat megtétele előtt a végrehajtónál letétbe helyezte. Ajánlattételre azonban csakis a licitár háromszori kikiáltása előtt van lehetőség.

A legjobb ajánlatot adó vevőnek 15 nap áll rendelkezésére arra, hogy a teljes vételárat kiegyenlítse. Ha ezt a kötelességét nem teljesíti, akkor elveszíti a 10 százalékos előleget is. A végrehajtó indokolt esetben legfeljebb két hónapos halasztást adhat, de ennek fejében a vevőnek a Ptk. szerinti késedelmi kamatokat meg kell fizetnie.

Ahogy az az első táblázatból kitűnik Békés megyében egy nagyobb, ipari tevékenység folytatására alkalmas épületegyüttes kerül árverésre november 30-án. A nem lakáscélú társasházi lakások között raktár- és pincehelyiségektől üzletekig és műhelyek több típusú ingatlan is megtalálható, melyeket egyenként kívánnak értékesíteni.

A sarkadi ingatlanon kívül Békésben és Baranyában a következő másfél hónapban főként családi házak kerülnek kalapács alá, többségében erősen felújításra szoruló vályogházak, melyek közül több is lakott, vagy özvegyi joggal terhelt.

Győr-Moson-Sopron megyében az előbbiekkel szemben szántók, szőlősök és termőföldek kerülnek kényszerértékesítésre, Sopron, Harka és Pereszteg környékén. Budapesten csak egy ingatlant találtunk, egy 54 négyzetméteres, elhanyagolt társasházi lakást a XI. kerületben, mely erősen felújításra szorul.


Somogyban két olyan nagyobb lakóingatlant is megvásárolhatnak az érdeklődők, mely akár társasházzá alakításra is alkalmas. Mindkét építmény rossz állapotban van, és évek óta üresen áll.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?