Ingatlanok töredékáron - heteken belül lépni kell...

Pénzcentrum
2007. november 23. 13:00

Az adóhivatal ma tette közzé aktuális árverési listáját, melyre a következő hetekben kalapács alá kerülő ingatlanok kerültek fel, függetlenül attól, hogy az ország melyik részén találhatóak. Lakóingatlantól szántóföldig szinte minden ingatlantípus megtalálható az árverésre kerülők között.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kalapács alá kerülő ingatlanok lajstroma mellett az APEH felhívja a figyelmet az árveréssel kapcsolatos legfontosabb szabályokra. Így például arra, hogy licitálni csakis személyesen vagy meghatalmazott útján lehet. Az adós azonban semmilyen formában nem válhat aktív szereplőjévé a liciteknek.

Fontos tudnivaló, hogy a töredékjogok értékesítésekor az árverésen a tulajdonostársakat sem illeti meg az elővásárlás joga. Az licitálhat, aki a 10 százalékos előleget még az ajánlat megtétele előtt a végrehajtónál letétbe helyezte. Ajánlattételre azonban csakis a licitár háromszori kikiáltása előtt van lehetőség.

A legjobb ajánlatot adó vevőnek 15 nap áll rendelkezésére arra, hogy a teljes vételárat kiegyenlítse. Ha ezt a kötelességét nem teljesíti, akkor elveszíti a 10 százalékos előleget is. A végrehajtó indokolt esetben legfeljebb két hónapos halasztást adhat, de ennek fejében a vevőnek a Ptk. szerinti késedelmi kamatokat meg kell fizetnie.

Ahogy az az első táblázatból kitűnik Békés megyében egy nagyobb, ipari tevékenység folytatására alkalmas épületegyüttes kerül árverésre november 30-án. A nem lakáscélú társasházi lakások között raktár- és pincehelyiségektől üzletekig és műhelyek több típusú ingatlan is megtalálható, melyeket egyenként kívánnak értékesíteni.

A sarkadi ingatlanon kívül Békésben és Baranyában a következő másfél hónapban főként családi házak kerülnek kalapács alá, többségében erősen felújításra szoruló vályogházak, melyek közül több is lakott, vagy özvegyi joggal terhelt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Győr-Moson-Sopron megyében az előbbiekkel szemben szántók, szőlősök és termőföldek kerülnek kényszerértékesítésre, Sopron, Harka és Pereszteg környékén. Budapesten csak egy ingatlant találtunk, egy 54 négyzetméteres, elhanyagolt társasházi lakást a XI. kerületben, mely erősen felújításra szorul.


Somogyban két olyan nagyobb lakóingatlant is megvásárolhatnak az érdeklődők, mely akár társasházzá alakításra is alkalmas. Mindkét építmény rossz állapotban van, és évek óta üresen áll.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?