7 °C Budapest

Tuti üzlet a szomszédban: lovagold meg az ingatlanos hullámokat!

Pénzcentrum
2007. október 30. 13:00

A tavalyi évben függetlenné vált kisállam, Montenegró válhat Kelet-európa legtöbb befektetőt vonzó, pezsgő ingatlanpiaci központjává, az Adriai-tenger partján fekvő országban ugyanis 2007. első nyolc hónapjában 40 ezer ingatlan cserélt gazdát az illetékhivatal jelentése szerint.

A montenegrói gazdasági miniszter, Branimir Gvozdenovic az adriai régió ingatlanpiacának jelenségeit megvitató konferencián beszélt a tengerparti állam piacán tapasztalható boomról, annak veszélyeiről, illetve a befektetői kedv fenntartásához szükséges intézkedésekről.

Gvozdenovic szerint a boom kordában tartásához, de a növekedés fenntartásához is mindenképpen szükséges az ingatlanjogi szabályozás módosítása, a bürokrácia visszaszorítása, illetve a bírósági eljárások idejének lerövidítése. Az törvényi szabályozást igényterületek mellett azonban mindenképpen szükség van a háború során megrongálódott vízvezetékrendszer és az utak felújítására.

Mindezek a szolgáltatási piac teljes megnyitásának előkészítő lépései, a gazdaság növekedési ütemének gyorsításához ugyanis Montenegró szeretné meglovagolni az ingatlanpiaci boom által keltett pozitív hullámokat.

Montenegró világörökség részét képező tengerparti városait, főként az állandóan feszült, rendezetlen politikai környezetnek köszönhetően, csupán néhány éve kezdték el felfedezni a befektetők. A 670 ezer lakossal rendelkező állam ennek ellenére is, főként viszonylagosan alacsony árai miatt, a befektetők paradicsomává vált.

A tiszta tengerparttal és a francia riviéránál olcsóbb ingatlanokkal rendelkező EU- tagjelölt ország ingatlanpiacával már egy korábbi cikkünkben bővebben foglalkoztunk.

Szemkápráztató drágulás: kell egy ház...?

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?