15 °C Budapest

Egységesednek a bérleti díjak: 2009-től mindenki ugyanannyit fizet?

Pénzcentrum
2007. szeptember 28. 08:45

A Fővárosi Közgyűlés tegnapi döntésének értelmében a jövő évben tovább emelkednek az önkormányzati lakások bérleti díjai: a szociális alapú bérek 8, költségelvűek 11, a piaci alapúak pedig 14 százalékkal növekednek - olvasható a Magyar Hírlapban.

A közgyűlés emellett arról is döntött, hogy 2009-ig, több lépcsőben teljesen megszünteti a bérlőknek járó pluszkedvezményeket, így ekkortól mindenkinek a piaci alapú lakbért kell majd megfizetnie.

A tegnapi napon született döntés arról is, hogy a fővárosi tulajdonú Parking Kft. feladatkörét bővítik: átveszi a közterület fenntartóktól a parkolóhelyek őrzését. Egyben több mint 30 eddig ingyenes parkoló válik fizetőssé.

A távhődíjak a tegnapi napon nem kerültek terítékre. Demszky Gábor főpolgármester október közepére rendkívüli közgyűlést hívott össze, itt kerül majd megtárgyalásra a távfűtés díjának csökkentéséről szóló javaslat.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?