7 °C Budapest

Egységesednek a bérleti díjak: 2009-től mindenki ugyanannyit fizet?

Pénzcentrum
2007. szeptember 28. 08:45

A Fővárosi Közgyűlés tegnapi döntésének értelmében a jövő évben tovább emelkednek az önkormányzati lakások bérleti díjai: a szociális alapú bérek 8, költségelvűek 11, a piaci alapúak pedig 14 százalékkal növekednek - olvasható a Magyar Hírlapban.

A közgyűlés emellett arról is döntött, hogy 2009-ig, több lépcsőben teljesen megszünteti a bérlőknek járó pluszkedvezményeket, így ekkortól mindenkinek a piaci alapú lakbért kell majd megfizetnie.

A tegnapi napon született döntés arról is, hogy a fővárosi tulajdonú Parking Kft. feladatkörét bővítik: átveszi a közterület fenntartóktól a parkolóhelyek őrzését. Egyben több mint 30 eddig ingyenes parkoló válik fizetőssé.

A távhődíjak a tegnapi napon nem kerültek terítékre. Demszky Gábor főpolgármester október közepére rendkívüli közgyűlést hívott össze, itt kerül majd megtárgyalásra a távfűtés díjának csökkentéséről szóló javaslat.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem