19 °C Budapest

Megszólaltak a szakértők: ne írjuk le Amerikát!

Pénzcentrum
2007. augusztus 31. 09:00

Az amerikai ingatlanpiaccal foglalkozó hazai cégek továbbra is jó lehetőségnek tartják a floridai ingatlanvásárlást, habár elismerik a hozamok a két-három éve jellemző évi 25-30 százalékos szintről még a luxusingatlanok esetében is 10-12 százalékra este vissza.

A hitelválság és az ingatlanpiac lassulása azonban semmilyen hatással sincs a magyarok befektetéseire, mondta el a Napi Gazdaságnak Czibere Ilona, a Mitropa Kft. ügyvezetője, aki hozzátette, hogy a hazai befektetőkkel kapcsolatban álló nagybankokat nem érinti a subprime piacon kialakult válság.

Persze ez nem minden nagy bank esetében igaz, vegyük például a legnagyobb amerikai jelzáloghitelezőt, a Countrywide Financial-t, amely az elmúlt hetekben többször is kapott, illetve vett fel többmilliárdos dolláros nagyságrendben hitelt, hogy tevékenységét tovább folytathassa.

Az azonban bizonyos, hogy a legnagyobb jelzálogintézetek is szigorítottak hitelezési politikájukon, bár Czibere Ilona szerint ez az igazán elkötelezett hazai befektetőknek nem fog gondoz okozni.

A Mitropa továbbra is Floridát ajánlja, annak is a legkedveltebb részén, a Sunny Isles Beachen lévő beruházást. A Flamingo lakóparkban kulcsrakész ingatlanokat vásárolhatnak a magyarok, melyek ára nagyságtól függően 300 és 600 ezer dollár között változik. Ehhez már persze visszabérlési garancia is jár, az egyszobás lakásokért körülbelül havi 1300-1400, míg a kétszobásokért 2400-2700 dollárt kaphatnak a tulajdonosok.

Czibere Ilona szerint az ingatlanpiaci hullámvölgyek már megszokott jelenségnek számítanak a tengerentúlon, mely egy évtizedben legalább egyszer lehűtik az egyébként általában forró kedélyeket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ehhez hasonlóan értékeli az amerikai piac helyzetét a floridai székhelyű Investment Marketing Inc. Ingatlaniroda tulajdonosa, Kovács László, aki szerint a hírekben is megjelenő áresés főként a 100 ezer dollár alatti kategóriát érinti, a luxusingatlanok iránt azonban továbbra is töretlen a kereslet.

Azt azonban Kovács László és csapata is tapasztalja, hogy jelentősen megnövekedett az értékesítésig eltelő idő, persze ez is főként az alacsonyabb árral rendelkező ingatlanok esetében igaz, manapság már 8-9 hónapra van szükség egy ingatlan értékesítéséhez, míg a korábbiakban ez az időtartam 2,5-3 hónap volt.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem