21 °C Budapest

Floridai nyaralót 6 millió Ft-ért? Nem ismerünk lehetetlent!

Pénzcentrum
2007. június 19. 05:40

Floridai aranybánya: miért pont a déli parton ássunk? Az amerikai újságokat böngészve nap mint nap olvashatunk a tavaly augusztusban lejmenetnek indult amerikai ingatlanpiac újraéledésére mutató jelekről, a szakértők várakozásairól és az éveken keresztül óriási sebességgel száguldó piac felépülését nehezítő problémákról, melyek általában egyet jelentenek a másodlagos jelzálogpiac összeomlásának veszélyével és a bedőlt hitelek következtében lefolytatott árverések számának rohamos emelkedésével.

Az Egyesült Államok azonban mindezek ellenére megfelelő piac akár a magyar kisbefektetők számára is, vallják az amerikai ingatlanbefektetésben jártasak, persze elengedhetetlen a megfelelő szakértelem és a piac beható ismerete, mely hozzásegíti a vásárlót a lehetőségeinek és céljainak legmegfelelőbb ingatlan kiválasztásához.

A SunInWest ügyvezető igazgatóját, Kemecsei Líviát kérdeztük az amerikai ingatlanbefektetés előnyeiről és hátrányairól, illetve jelenlegi kockázatairól, aki szerint a mostani helyzet sem ad okot a tengerentúli nagyhatalom piacának elkerülésére. De az általános visszaesés mindenképpen szükségessé teszi a vásárlási szempontok felülvizsgálatát, mert napjainkban már az amerikai piacról is elmondható, amelyet a hazai szakértők a magyar piaccal kapcsolatban gyakorta emlegetnek: nem lehet mindent eladni, ezért nem érdemes kellő megfontolás nélkül vásárolni.

A SunInWest ügyvezető igazgatója befektetési célból egyértelműen Floridát ajánlja az Egyesült Államok ötven tagállama közül, amely már első látásra érthetővé válik, hiszen a napfényes tengerpart melletti ingatlanok Európán belül is kifejezetten keresettnek számítanak, így a befektetők számára a bérleti díjakból származó bevétel mellett, rövidebb-hosszabb távon mindenképpen az értéknövekedés adja a valódi nyereséget.

Meglepő fordulat: Florida, de nem azért...

Meglepő, de Floridát elsősorban nem a gyönyörű tengerpartja miatt ajánlja Kemecsei Lívia, hanem az állam gyors gazdasági fejlődése miatt, amely egyre több munkavállalót vonz a déli partra. A következő diagramon jól látszik, hogy Florida lakossága az európai államok népességnövekedését messze meghaladó ütemben növekedett az elmúlt 17 esztendőben.


A napi 1000 főnyi beáramló munkaerő folyamatos keresletet generál az ingatlanpiacon, akár hosszútávú bérletről, akár vételről legyen szó, így az igazi lehetőséget a turisztikai hasznosítás mellett az ideérkező munkavállalók számára való kiadás, illetve eladás adja.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a tengerparti apartmanok ne jelentenének jó lehetőséget a pénzüket ingatlanba fektetni szándékozó magyarok számára, az azonban mindenképpen mérlegelendő szempont, hogy amíg a turisztikai hasznosítás esetén számolni kell a holtszezonnal, addig a hosszútávra kiadott családi házak és lakások bérleti díja állandó forrást nyújt.

És amiért még inkább!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Valószínűsíthetően az állandó kereslet "okolható" főként azért, hogy az országos szinten 10 hónapja erősen fluktuáló ingatlanárak Floridára egyáltalán nem jellemzőek, sőt egy a CNN Money által megjelentett felmérés szerint a 10 legnagyobb árnövekedést hozó település közé az idén várhatón 4 floridai is bekerül majd.

Az érdekesség kedvéért az alábbi táblázatban bemutatjuk, hogy várhatóan mely települések kerülnek majd fel a 10 legnagyobb árnövekedést produkáló és árcsökkenést elszenvedő város listájára. Itt meg kell említenünk, hogy azok a városok, melyek esetében a szakértők az idén a legnagyobb visszaesést prognosztizálták, megegyeznek azokkal, melyek az utóbbi évek ingatlanboomjának középpontjában álltak, ezáltal túlértékeltté váltak.


 


A 2-3 százalékos értékcsökkenés így elméletileg nem jelenthet problémát a tulajdonosok számára, hiszen ingatlanjaik értéke az elmúlt években majdhogynem megduplázódott. Baj csak akkor van, ha a tulajdonosok az értéknövekedést kihasználva további hitelt vettek fel az ingatlan fedezete mellett a vételárat meghaladó értékre.

Minimális kezdőtőke - mit kapsz itt a pénzedért?

Tovább is van...

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem