Hol érdemes lakást venni? - Óriási választék Pécsett

Pénzcentrum
2007. augusztus 6. 10:00

Pécs lakáspiacáról nem lehet azt mondani, hogy pang, hiszen darabszámra az idei évben körülbelül ugyanannyi lakóingatlan cserélt tulajdonost, mint öt évvel ezelőtt. Az ingatlanpiac rendkívül sokszínű, azonban az eladásig eltelt idő egyre hosszabb - adja hírül a Napi Gazdaság.

Czoboly István, a helyi Continuum Ingatlaniroda közvetítő résztulajdonosa szerint a kínálat óriásira duzzadt. Három éve azonban még csupán 6-8 hónap kellett egy piacra került lakóingatlan értékesítéséhez, ma már gyakran 1-1,5 év is kellhet hozzá. A tapasztalat szerint nagyon nehezen kelnek el a garázsok, így több lakásfejlesztő ingyen adja a gépkocsi-férőhelyet, ezzel varázsolva kelendőbbé a lakásokat.

A használtalakás-piacra a sokszínűség jellemző a megyeszékhelyen, a belvárosi használt, 45-50 négyzetméteres társasházi lakások átlagos négyzetméterára 220-280 ezer forint között mozog. A belső magban található patinás, 60-90 négyzetméteres, jó állapotú, felújítottak ára eléri akár a 330-350 ezer forintot is négyzetméterenként.

A kínálat a külső területeken is bőséges, így például az Uránvárosban a 42-47 négyzetméteres, gázfűtéses téglalakások átlagára 8-10 millió forint között mozog, a távfűtéses panelek ennél 1-1,5 millió forinttal olcsóbbak. A Kertvárosban a 40-49 négyzetméteres, panelekhez 7-9 millióért, míg a néhány éves téglalakásokhoz 11-14 millió forintért lehet hozzájutni. A Budai városrész ötvenes évekbeli, függőfolyósós, gázfűtéses, 50-52 négyzetméteres, téglaépítésű bányászlakásai 7-8 millió forintért kaphatóak, a később rájuk épített tetőtéri lakások 1 millióval drágábbak.

Szép számmal akad új építésű ingatlan is, a szakember szerint jelenleg is több mint 100 vár gazdára. A jó minőségű, belvárosi 32-120 négyzetméteres ingatlanok 320-360 ezer forint/négyzetméter, míg a lakóparkiaké 270-320 ezer forintos négyzetméteráron kaphatóak. Családi házak tekintetében is bő kínálat jellemző, a belvárosban régi ház 20-30, újabb építésű pedig 40-50 millióért kapható. A Mecsek oldalában található villákhoz 60-80 millióért lehet hozzájutni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25