2 °C Budapest

Túlkínálat az ingatlanpiacon - eladhatatlan lett a panel?

Pénzcentrum
2007. július 23. 09:30

Az alföldi megyeszékhelyeken, az észak-magyarországi városokhoz hasonlóan, visszaesőben van a fizetőképes kereslet: Nyíregyházán és Békéscsabán évek óta pang a lakáspiac, érdeklődés csak az egyre alacsonyabb négyzetméterárakkal rendelkező új ingatlanok iránt mutatkozik - írja a Napi.

Nyíregyházán és Békéscsabán is széles a kínálat panelekből, a túlkínálat azonban főként a szabolcs-szatmári megyeszékhelyen okozott áresést az elmúlt években, ahol ez egy másfél szobás lakás esetében akár 1-1,5 millió forintot is jelenthet.

A közel 20 százalékos árcsökkenés azonban nem csak a magas fenntartási költséget jelentő paneleket érinti, de a téglalakásokban található minigarzonokat is. Némi érdeklődés mutatkozik azonban a belvárosi, polgári lakások iránt, melyekért 180-250 ezer forintot kérnek el a tulajdonosok.

A családi házak piacán mindkét város esetében jelentősen szóródnak az árak, főként az elhelyezkedés és az épület korának függvényében, de a több tíz, illetve 100 milliós villák iránt szinte egyáltalán nincs kereslet.

Az építési kedv is megcsappant az Alföldön, a kiadott építési engedélyek száma jelentős mértékű visszaesést mutatott az elmúlt fél évben. Több beruházás kivitelezése is lassan halad, illetve elmaradtak már tervezőasztalon lévő projektek.

A végfázisban lévő fejlesztések esetében azonban a cégek nem tartanak értékesítési nehézségektől, az árak 200 és 280 ezer forint körül szóródnak, de a felső közép kategóriás fejlesztések esetében gyakorta kell kedvezményekkel számolni a fejlesztőknek.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?