16 °C Budapest

Milliárdok áramlanak az ingatlanpiacra - hol nyerhetsz a legtöbbet?

Pénzcentrum
2007. június 13. 16:00

Rekordsebességgel szárnyal az izraeli ingatlanpiac, már ami a külföldiek ingatlanvásárlását illeti, csupán az elmúlt hónapban 209 millió dollár értékben vásároltak külföldi állampolgárok ingatlant az országban.

A tőkebeáramlás ezen formáját az európai és amerikai átlagáraknál alacsonyabb árszínvonal mellett a francia és amerikai zsidók vásárlásai növelik meg, akik a Szentföldön szeretnének második otthont szerezni maguknak.

A "hazatelepülő" francia zsidók főként a tengerparti sáv ingatlanjait kedvelik, amerikai társaik pedig ezzel szemben Jeruzsálemet és a környéki ingatlanokat kedvelik. 2007 első 5 hónapjában a külföldiek részére eladott ingatlanok számra 22 százalékkal nőtt az előző év hasonló adataihoz viszonyítva.

Az ingatlanszektorba érkező külföldi tőke az utóbbi években folyamatosan erős növekedést mutatott, és a következő években sem számíthatunk a tendencia megfordulására.

A lakásvásárlások számának a jelenlegihez hasonló ütemben való növekedése magával hozhatja az árak emelkedését, persze csakis abban az esetben, ha a kínálat nem tudja kielégíteni a megnövekedett keresletet.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?