Csak egy fok és 10 százalékkal csökkenhet a gázszámla

Pénzcentrum
2007. június 5. 15:00

A környezettudatosság növekedését jelzi világszerte az autógyártókra nehezedő súly, amely mind fejlettebb és környezetkímélőbb technológiák kialakítására ösztönzik a gépipari óriásokat. Ma, az ENSZ Környezetvédelmi Világnapján azonban nem csupán az ipari szénmonoxid kibocsátókról szólnak a hírek, hanem a teljes népességről, akik apró lépésekkel sokat tehetnének a szén-monoxid kibocsátás mérsékléséért.

Meglepő lehet, de a teljes kibocsátott széndioxid mennyiség egyharmadáért Nagy-Britanniában a lakosság a felelős: egy átlagos brit család mindennapi élete éves szinten 6,6 tonna széndioxid levegőbe való kerülését eredményezi.

Ezt az óriási mennyiséget azonban pótlólagos költségek bevonása nélkül lehetne csökkenteni, miközben a család profitálna a különböző közüzemi szolgáltatók felé fizetett díjak mérséklődéséből.

A szakértők szerint jó megoldás, ha egy fokkal lejjebb tekerjük a termosztátot, amely akár 10 százalékkal is csökkentheti a fűtési költséget egy átlagos 2 szobás lakás esetében, de a környezet védelmének szempontjából jelentős lehet az alacsonyabb hőfokon való mosás, vagy energiatakarékos izzók használata.

Természetesen a hagyományos eszközök is felkerültek a "mit tegyünk a környezetünkért" listára, miszerint minden alkalommal kapcsoljuk le a villanyt, és ne nyomjuk ki a tévét, mert a stand-by üzemmód is áramot fogyaszt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

További érdekesség a mobiltulajdonosok milliói számára, hogy a töltések között bedugva hagyott akkumulátortöltők is szennyezik áramot fogyasztanak, így növelve közvetett módon a szén-monoxid kibocsátást.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?