Csak egy fok és 10 százalékkal csökkenhet a gázszámla

Pénzcentrum
2007. június 5. 15:00

A környezettudatosság növekedését jelzi világszerte az autógyártókra nehezedő súly, amely mind fejlettebb és környezetkímélőbb technológiák kialakítására ösztönzik a gépipari óriásokat. Ma, az ENSZ Környezetvédelmi Világnapján azonban nem csupán az ipari szénmonoxid kibocsátókról szólnak a hírek, hanem a teljes népességről, akik apró lépésekkel sokat tehetnének a szén-monoxid kibocsátás mérsékléséért.

Meglepő lehet, de a teljes kibocsátott széndioxid mennyiség egyharmadáért Nagy-Britanniában a lakosság a felelős: egy átlagos brit család mindennapi élete éves szinten 6,6 tonna széndioxid levegőbe való kerülését eredményezi.

Ezt az óriási mennyiséget azonban pótlólagos költségek bevonása nélkül lehetne csökkenteni, miközben a család profitálna a különböző közüzemi szolgáltatók felé fizetett díjak mérséklődéséből.

A szakértők szerint jó megoldás, ha egy fokkal lejjebb tekerjük a termosztátot, amely akár 10 százalékkal is csökkentheti a fűtési költséget egy átlagos 2 szobás lakás esetében, de a környezet védelmének szempontjából jelentős lehet az alacsonyabb hőfokon való mosás, vagy energiatakarékos izzók használata.

Természetesen a hagyományos eszközök is felkerültek a "mit tegyünk a környezetünkért" listára, miszerint minden alkalommal kapcsoljuk le a villanyt, és ne nyomjuk ki a tévét, mert a stand-by üzemmód is áramot fogyaszt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

További érdekesség a mobiltulajdonosok milliói számára, hogy a töltések között bedugva hagyott akkumulátortöltők is szennyezik áramot fogyasztanak, így növelve közvetett módon a szén-monoxid kibocsátást.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?