Spórold meg az energia 30 százalékát - kevesebbe kerül, mint gondolnád!

Pénzcentrum
2007. május 8. 15:00

Napjainkban nem csupán az autószektorban, de az építőiparban is egyre nagyobb hangsúlyt kap az energiatakarékosság, gyakran találkozhatunk a különböző környezetkímélő fűtési módszereket népszerűsítő reklámokkal, a legtöbben azonban a magasabb költségek miatt ódzkodnak az alternatív lehetőségek alkalmazásától.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az amerikai építészek szerint azonban nem feltétlenül kell óriási költséget jelentő beruházásokra gondolnia azoknak, akik környezetkímélő és energiatakarékos megoldásokat szeretnének látni lakásukban, bár a cél eléréséhez szükséges lépések ebben az esetben is többet jelentenek a felesleges elektromos áramhasználatnál.

Az építészek szövetsége ezért elkészített egy listát a 10 leginkább "zöld" ingatlanról, melyek teljes mértékig megfelelnek korunk elvárásainak. Lássuk, milyen kis költséggel megvalósítható ötletek hódítanak a tengerentúlon!

A drága technológia helyett az ésszerű kivitelezésre helyezték a hangsúlyt. Ez egyrészt olyan a légkondicionálás alternatívájaként megjelenő módszereket jelent, mint a hűtött szekrény, vagy a "napkémény" használata, mely a meleg levegő felfelé áramlását használja ki.

Másrészt az építészek hangsúlyozzák, hogy a megfelelő nyílászárok megfelelő helyen való beépítése jelentősen csökkentheti az áramfogyasztást, hiszen lehetővé teszi a természetes fény jobb kihasználását.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Emellett ajánlják a jól kialakított előtetők használatát, mely jelentősen csökkenti a fűtési és a hűtési költségeket, miközben nem akadályozza a természetes fény bejutását a lakásba, és javasolják a tetőkertek alkalmazását, mely ugyancsak a hőmérsékleti ingadozás mérséklésében játszik szerepet.

A megspórolt összegek nagysága meggyőző, derül ki a massachusettsi technológiai intézet által készített tanulmányból, mely szerint a "zöld" házak esetében akár 25-30 százalékos energia-megtakarítással is számolhatunk, miközben az előbbiekben említett elemek, technikák használata csupán 2 százalékkal növeli meg az építési költségeket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06