24 °C Budapest

Pánikszerű eladások: itt a spanyol ingatlanlufi vége!

Pénzcentrum
2007. június 1. 08:30

A spanyol ingatlanpiacon vitathatatlanul mérséklődik az áremelkedés mértéke, így mára számos befektetési céllal vásárló úgy döntött, hogy máshova viszi a pénzét - írja a Világgazdaság.

Az idén február-márciusban a 2004-es tavaszhoz képest - amikor 16-17%-os volt a drágulás éves üteme - a harmadára esett vissza ez a mutató és az év végére várhatóan 3-4%-ra csökken.

A kilencvenes évek második felétől sok magyar próbált szerencsét a spanyol ingatlanpiacon, mivel a 10%-os önerőszükséglet mellé 2-3%-os kamatra lehetett hitelt kapni, az éves értéknövekedési ütem pedig 10% fölé kúszott fel.

Az elmúlt 2-3 esztendőben már látszott a lecsengés, így egyre több magyar befektető igyekezett megválni spanyol ingatlanjától és inkább a feltörekvő országok felé fordult. Azok, akik az ingatlan megtartása mellett döntöttek, elsősorban üdülési céllal tették ezt.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?