8 °C Budapest

A horvátok lebontják? - Menj Bulgáriába!

Pénzcentrum
2006. május 22. 10:00

Az elmúlt 8-10 évben mintegy 1,800-2,000 magyar vásárolt külföldi ingatlant, többségük befektetési céllal. A legtöbben a mediterrán térséget részesítik előnyben, a kilencvenes évek legvégén elsősorban Spanyolországot rohanták meg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az elmúlt 8-10 évben mintegy 1,800-2,000 magyar vásárolt külföldi ingatlant, többségük befektetési céllal. A legtöbben a mediterrán térséget részesítik előnyben, a kilencvenes évek legvégén elsősorban Spanyolországot rohanták meg - írja a Világgazdaság.

Az Otthon Centrum Holiday ügyfélkörén belül az tapasztalható, hogy a horvát ingatlanok iránt érdeklődők többsége a 100-150 ezer eurós nyaralókat, vagy apartmanokat keresi, ám ezek közül sem feltétlenül az új építésűek jöhetnek szóba.

A horvát piacon meghatározó tényező, hogy egyszerre kell kifizetni a vételárat, a befektetők pedig nem számolhatnak visszabérlési garanciával, mint péládul Spanyolországban, vagy az egyre népszerűbbé váló Bulgáriában.

Bulgária abból a szempontból is népszerűbb lehet Horvátországnál, hogy a sok nyugati ingatlanfejlesztő viszi a a standard eljárásokat, így nem kell őket ellenőrizni. A Várna és Burgasz közötti tengerparti új építkezéseken 60-70 ezer eurótól már 40-50 négyzetméteres apartmant lehet vásárolni, melyekhez az átlátható pénzügyi konstrukciók mellett visszabérlési garanciát is kínálnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?