11 °C Budapest

Címke: ingatlanlufi (20 cikk)

Pénzcentrum | 2009. szeptember 21. 13:02

Ledőlt a luxus utolsó fellegvára

A folyamatos gazdasági küszködés nem igazán látszott meg az utóbbi évtized során a japánokon, a luxuscikkek tömeges vásárlásának azonban véget vethet a mostani krízis.

Pénzcentrum | 2009. április 16. 05:55

Megmentik a bankok a megszorult hitelkártyásaikat

A subprime-hitelekkel kövérre fújt ingatlanlufi kipukkanása után az elemzők rögtön azzal kezdtek el fenyegetőzni: a következő eldurranó piac a végtelenségig túlterhelt hitelkártya-piac lehet. A bankok most mindent megtesznek, hogy elkerüljék az összeomlást.

Pénzcentrum | 2008. október 9. 15:36

A válság ellenére is megéri ingatlanba fektetni

Nem teljesen helytállóak azok a napokban megjelent elemzések, melyek szerint Magyarországon nem érdemes ingatlanba fektetni. Tény, hogy az elmúlt két évben a piac vesztett korábbi dinamizmusából, azonban az ingatlan jellemzően szolid, kevésbé hektikusan mozgó befektetési forma, amely a mostani helyzetben is biztos, és kiszámítható hozamot garantálhat, az amerikaihoz hasonló piaci válságra pedig nem kell itthon számítani.

Pénzcentrum | 2008. október 6. 05:55

A bankok már a szépséget is meghitelezik!

A nyolcvanas években, amikor a műkincspiac Nyugat-Európában, de különösen az USA-ban hihetetlen fellendülésnek indult, számos hitelintézet felismerte, hogy a műkincsekbe invesztáló, jelentős tőkével rendelkező ügyfelek számára kifizetődő üzlet lehet műkincsekkel kapcsolatos szolgáltatásokat, például hiteleket nyújtani, melynek fedezetéül maga a művészeti alkotás szolgálhat. Ezzel egy új üzletág fejlődött ki, az úgynevezett art banking, ami tulajdonképpen a bankok kiemelt magánügyfeleinek nyújtott, műkincs-befektetésekkel kapcsolatos szolgáltatásoait foglalja magában.

Pénzcentrum | 2008. május 26. 13:00

Ahol kétszáz millióért jó, ha egy garzont kapsz

Habár az elmúlt időszakban inkább olyan híreket hallhattunk, amelyek az ingatlanárak eséséről, az amerikai ingatlanlufi kipukkadásáról szóltak, akadnak még olyan városok a világban, ahol továbbra is szárnyal a piac és meglepően borsos összegeket kell fizetni a lakásokért. A listát London vezeti, ahol kétszáz millióból is maximum egy garzonra futja.

Pénzcentrum | 2008. május 8. 08:53

Mozdulatlanok a lakásárak a 4-es metró vonalán

Nem kifejezetten mozgatta meg a 4-es metró építése a leendő vonal környékén lévő ingatlanok piacát, az árak gyakorlatilag semmit nem emelkedtek idáig, a későbbiekben is inkább csak a budai oldal lakásáraira lesz inkább hatással a hosszú évek óta készülő beruházás - áll a Duna House legújabb elemzésében.

Pénzcentrum | 2008. január 7. 05:55

Ingatlanos tuti tippek 2008-ra - fordult a kocka?

2007-ben a változó kamatkörnyezet a világ sok táján fordulatot hozott az ingatlanpiacon: míg az európai piacokon lassulás következett be, az amerikai ingatlanárak a boom után csökkenni kezdtek, addig az ázsiai országokban ismét fellendülést regisztráltak. Európában csakis Észtország és Bulgária jelentett kivételt az általánosan lassulás alól, itt az elemzők szerint 2008-ban is folytatódhat a növekedés.

Pénzcentrum | 2008. január 4. 10:05

Nincs piaca a használt lakásoknak? Közbelép a kormány

Az ingatlantulajdonhoz tradicionális ragaszkodó magyar szemek számára meghökkentő, hogy van olyan hely a világon, ahol az építménynek szinte egyáltalán nincs értéke, az ingatlanoknak pedig gyér a másodpiaca. Ez a hely ráadásul a világ gazdasági nagyhatalmai közül kerül ki: Japánban a földrajzi és kulturális adottságokból fakadóan ugyanis másképp vélekednek a számunkra oly fontos ingatlan kérdésében.

Pénzcentrum | 2007. december 20. 08:15

Közeledik a válság Magyarországhoz: van mitől félnünk?

Anglia után Lengyelországból is a jelzáloghitelek drágulásáról szóló hírek érkeztek, melyek hátterében az áll, hogy a kereskedelmi bankok csak kamatfelárral tudnak a bankközi pénzpiacokon pénzhez jutni, ezért emelik a kamatokat. Szakértők Európa-szerte az amerikai jelzálogpiaci váláság begyűrűzéséről, azaz másodlagos hatásról beszélnek.

Pénzcentrum | 2007. november 29. 05:40

Emberek az épületcsodák árnyékában: mit titkol Dubai?

A nyomott árakhoz és túlkínálathoz szokott magyar szemek számára furcsának hathat egyáltalán az a tény is, hogy léteznek a világon valóban túlkereslet fűtötte piacok, ahol az árak több számjegyű szárnyalása mögött valódi kereslet áll, melyet nem a lazuló hitelezési politika fűt. Ilyen például Dubai ingatlan- és albérlet piaca, a csillogó fejlesztések árnyékában ugyanis nem az eladóknak vagy a főbérlőknek hanem a keresleti oldal szereplőinek kell megküzdeni a jó helyen és elérhető áron lévő ingatlanokért.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 3. 16:00

Tengerparti ingatlanok: ne a 100 százalékos hozam legyen a cél!

A turisták által kedvelt célpontok előbb vagy utóbb, de általában mindenképpen a befektetők paradicsomává is válnak, akik a nyaralók tömege által biztosított bérleti díjakból és az ingatlanárak várható növekedéséből szeretnének profitálni.

Pénzcentrum | 2007. augusztus 2. 05:40

Sebezhető lakáshitelesek: ha kipukkad az ingatlanlufi, itt kő kövön nem marad?!

Szinte mindennap szembesülhetünk hírekkel a mindeddig elképesztő szárnyalást bemutató angol ingatlanpiac és a főként a jelzáloghitellel rendelkező lakástulajdonosok gyötrelmeiről, akiket a megemelkedett hitelkamatok és a megtorpanást mutató ingatlanárak két oldalról szorongatnak. Bár a brit hitelfelvevőket biztosan nem vigasztalja a tény, de a problémájukkal nincsenek egyedül, a gazdaságilag fejlett országok többségében hasonló nehézségekkel küzdenek a jelzáloghitellel rendelkezők.

CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem