Luxushotelekké alakulnak a börtönök?

Pénzcentrum
2007. február 6. 10:30

Jelenleg súlyos gondot okoz a büntetés végrehajtásban, hogy az egykor a városok peremén elhelyezkedő börtönök mára a települések terjeszkedése miatt központi fekvésű ingatlanná vált. Ez a biztonsági tényezők mellett felveti a lakosság ellenszenvét is, így könnyen lehet, hogy ezen létesítmények felszámolásra kerülnek - írja a Népszabadság.

Időközben üzembe helyeznek néhány új börtönt is, így a jelenlegi zsúfoltság csökkenhet valamelyest. A központi fekvésű létesítmények esetében mindenesetre érdemes lehet elgondolkodni az értékesítésen, hiszen ezek az ingatlanok viszonylag nagy értékűek, így a börtönépítés költségeinek jelentős része fedezhető lenne az értékesítésből.

Szakmai körökben mindez egyelőre csak gondolati fázisban tart, egy spanyol cég azonban máris konkrét javaslattal állt elő. A börtönturizmusra szakosodott vállalat fantáziát lát többek között a sátoraljaújhelyi és a szegedi Csillag-börtön hasznosításában, melyek átalakításával luxusszállodákat hoznának létre, alapvetően megtartva az épület jellegét.

Büntetés-végrehajtás illetékes hazai munkatársai hamarosan Spanyolországba utaznak, hogy a helyszínen tájékozódjanak az ottani projektekről.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16