Luxushotelekké alakulnak a börtönök?

Pénzcentrum
2007. február 6. 10:30

Jelenleg súlyos gondot okoz a büntetés végrehajtásban, hogy az egykor a városok peremén elhelyezkedő börtönök mára a települések terjeszkedése miatt központi fekvésű ingatlanná vált. Ez a biztonsági tényezők mellett felveti a lakosság ellenszenvét is, így könnyen lehet, hogy ezen létesítmények felszámolásra kerülnek - írja a Népszabadság.

Időközben üzembe helyeznek néhány új börtönt is, így a jelenlegi zsúfoltság csökkenhet valamelyest. A központi fekvésű létesítmények esetében mindenesetre érdemes lehet elgondolkodni az értékesítésen, hiszen ezek az ingatlanok viszonylag nagy értékűek, így a börtönépítés költségeinek jelentős része fedezhető lenne az értékesítésből.

Szakmai körökben mindez egyelőre csak gondolati fázisban tart, egy spanyol cég azonban máris konkrét javaslattal állt elő. A börtönturizmusra szakosodott vállalat fantáziát lát többek között a sátoraljaújhelyi és a szegedi Csillag-börtön hasznosításában, melyek átalakításával luxusszállodákat hoznának létre, alapvetően megtartva az épület jellegét.

Büntetés-végrehajtás illetékes hazai munkatársai hamarosan Spanyolországba utaznak, hogy a helyszínen tájékozódjanak az ottani projektekről.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?